Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '16

 
Kategori
İnançlar
 

Kapalı kadınlara bakmıyorum anam bacım olsun; ama bu, evlenme durumunda da böyleyse sorun olur

Kapalı kadınlara bakmıyorum anam bacım olsun; ama bu, evlenme durumunda da böyleyse sorun olur
 

Böyle şeylerin yazılması lazım, muhataplar ve diğerleri için. Sorunları çözenler bir şekilde kolayını buluyorlardır ama biz onların yöntemlerini biliyoruz;  bir yere kapaklarsın, hayırsever biri himmetine alır falan.

Dindar olmak insanın kimliğini ve özgürlüğünü elinden almaz. Dindar kadınlarımızın ikbali dini hassasiyeti olanların hassasiyetine bağlı ise bu durum kabul edilemez. Dindar kadın ile diğerleri arasındaki fark onun sadece dini görevlerini de yerine getiriyor olmasıdır. Değilse o da beğenilmek ister;  onun da arzuları, tercihleri vardır.

Sonuçta dindar kadın rahibe değil, sadece ahlaki yönden bakamayız, bizim için geçerli olan her şey onun için de geçerlidir. Giyimi nedeniyle haliyle vücudunu gizlemiş, sadece gözlerini görüyorsun, hani beğenmedin, bence haksızlık ettin; çünkü belki güzelliği kapalı giyiminin altında.

Daha kötüsü benim gibi ahlaki gerekçeyle önüne gelen bakmadı geçti. Hani İslami toplumda kadınlar biraz arka planda ya, görmediler… Yani çok gösterişli biri değilse sanki bana bir mağduriyet oluşur gibi geliyor.

Onlar size bakmayabilirler ahlaki görgüleri bunu gerektirir. Ama evlenme yaşındalarsa taliplerinin kendilerini görmelerini isterler. “Sakallılar alsın” diyemezsiniz, öyle bir şey yok, onların tercih aralığını bilmiyoruz çünkü. Belki beklentileri bizim gibi insanlar. Ha “muhafazakâr biriyle evlenmem” gibi bir kaydınız varsa ayrı tabi. Değilse açık-kapalı, hepsi sizin talibiniz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..