Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Karanlıklar Ülkesi Serisi: 4 Film 1 arada

Karanlıklar Ülkesi Serisi: 4 Film 1 arada
 

Karanlıklar Ülkesi Serisi Filmleri


KARANLIKLAR ÜLKESİ SERİSİ FİLMLERİ

Bu yeni tarzda serinin filmleri için ayrı ayrı yorum okuma derdinden kurtulmanıza ve seri halde çekilmiş filmlerden haberdar olmanızı amaçladım. İlk olarak da Underworld serisinin filmleriyle işe başlamak istedim.

Dört filmle ilgili olarak ilk söylemem gereken şey serinin filmlerini 1,2,3,4 şeklinde sırayla izlerseniz son derece karmaşık bir durumla karşı karşıya gelebileceğinizdir. Oysa 3,1,2,4 sıralamasıyla izlerseniz olaylar mantıklı akışı içerisinde karşınıza çıkacaktır. Çünkü film, sürekli geriye dönüşleri kullanmış ve siz sürekli bir önceki filmdeki olay neydi ya? demek zorunda kalıyorsunuz. Dediğim sırayla izlerseniz sizi temin ederim bana çok teşekkür edeceksiniz.

Şimdi dört filmi de sırayla kısaca yorumlayalım

Film : Karanlıklar Ülkesi - 2003

Tür  : Fantastik

Puan : 10 üzerinden 9

Serinin bu birinci filminde, aksiyon dolu ve iyi kurgulanmış bir senaryoyla karşılaşıyoruz. Ancak bilemezdik ki film tutunca olay pembe diziye dönecek ve bu filmin içerisinden üç film daha çıkacak.

Filmde müthiş bir entrika çemberi sizi filmin son 10 dakikasına kadar başrolün bastığı tongaya düşmeye itiyor. Bu tonga öyle çetrefilli ki bizim Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne? dizileri göz yaşları içerisinde kalır. Bu bağlamda bakılınca film kesinlikle kız arkadaşınızla birlikte izlemeniz durumunda ilgi çekici hale gelecektir.

Filmde, dört filmin de kökeninde yer alan kadim vampirlerin babası denilebilecek Victor'un ümüğünün sıkıldığına şahit olacağız. Bu noktada şu gerçeği anlıyoruz; yapımcılar bu film tutmazsa burada keselim demişler ama burdan iyi ekmek çıkınca sürekli bitmiş olan bir hikaye için geriye dönüşlerin yaşandığı bir seri çekmişler.

Ayrıca bu filmin senarist ve yapımcıları Blade film serisinin başlatmış olduğu bir devrimi ileri taşımışlar. Bilenler bilir, Vampir ve Kurtadam konusu bir zamanlar son derece bayat ve sıkıcı bir konuydu ancak Wesley Snipes, bu karakteri günümüz dünyasına uyarladı ve son derece karizmatik bir hava kazandırarak vampir konusunu yeniden popüler hale getirdi.

Bu filmde de bu popülerite son damlasına kadar kullanılmış. Tabi ki Hoolwood esansı da eklenmiş, güzel kızlar ve yakışıklı erkekler... Vampir bile olsa insan göze hoş gelen şeyler görmek istiyor demek ki...

Film : Karanlıklar Ülkesi 2 - 2006

Tür : Fantastik

Puan : 10 üzerinden 8

Bu filmde, birinci filmde dibine darı ekilen Victor'un has adamının diriltilmesine şahit oluyoruz. Victor esas kız tarafından sucuk gibi doğranınca entrikaların kurucusu gibi görünen Kraven karakteri Marcus'da dirilip başımıza bela olmasın diye çok ümitleniyor ancak kısa sürede hakkın rahmetine kavuşarak yerini genç oyunculara bırakıyor.

Diriltilen Marcus da, filmde göreceğimiz gibi tam bir anasının gözü çıkıyor ve tuttuğunun ümüğünü sıkıveriyor. Yetmiyormuş gibi bunun ruh hastası kardeşi olan William denen tüy topağı da Marcus tarafından yeniden piyasaya sürülüyor ancak başrolümüz ve kurt adam-vampir kırması sevgilisi her ikisinden de kuşbaşı yapmayı başarıyor.

Filme dair söylemem gereken bir diğer şey de şu ki bu filmi kesinlikle yetişkin olmayanlarla birlikte izlemeye kalkışmayın çünkü filmin orta yerinde takır takır bir erotik sahne eklenmiş. Hatta süresi de bu tip bir film için uzatılmış. Bu da bir aile önerisi olarak aklınızda kalsın. Bunlar vampirdir yapmaz öyle ahlaksızlıklar demeyin, çatır çatır yapıyolar valllaaaa.

Film : Karanlıklar Ülkesi 3 - 2009

Tür : Fantastik

Puan : 10 üzerinden 8

İşte size niçin üçücü filmi ilk olarak izlemeniz gerektiğini açıklayacak olan film bu film... Bu filmde, birinci filmde kuşbaşı doğranan Victor'un aslında kim olduğu, ne yaptığı ile ilgili önceki olaylar anlatılıyor.

Ayrıca birinci filmde öldürülen kurt adamların lideri Lucian'ın da hüzünlü hikayesini bu filmde bulabilirsiniz. Dediğim gibi, aşk entrika, kumpas, üç kağıt, ısırma tükürme, çelme herşey var bu filmde... Kimse de çıkıp "sen faul yapıyosun" dememiş.

Hollwood'un bu üçüncü filmi çekerken bir formülü olduğunu artık siz de anlayacaksınız. Bu formül seyirci kitlesini genişletiyor.

Kadınlar için aşk, entrika, ihtiras ve aldatılma

Erkekler için aksiyon, fantezi ve görsel efekt

Bu förmül öylesine tutmuş ki, Twilight (alacakaranlık) serisi bunun üzerine kurgulanmış. Gerçekte kurt adam veya vampirler var mıydı bilemiyorum ama bu yönetmen ve yapımcıların tam bir çakal olduklarını biliyorum.

Film : Karanlıklar Ülkesi 4 - 2011

Tür : Fantastik

Puan : 10 üzerinden 9

Bu filmde ise ikinci filmde bahsi geçen uzun uzadıya çekilmiş olan erotik sahnenin meyvesini görmekteyiz; kurtadam-vampir karışımı yakışıklı jön ve güzel vampirin çılgın çocukları...

Filmde anlatılan hikayeye göre insanlar bu kurt adam ve vampir ırkınının kökünü kazımak için ciddi çalışmış hatta başarılı da olmuşlar. Ancak bizim karakterlerimiz üzerinde deneyler yapılmak üzere dondurulup saklanmış.

Ancak dondurulan bu karakterlerin buzları çözülür çözülmez hemen sille tokat intikam peşine düşüveriyorlar. Özellikle bu çiftin küçük kızları, göründüğünün ötesindeki performans sergileyerek vahşet konusunda göz dolduran bir performans sergiliyor.

Bu filmde tam herşeyin ne olduğunu anladığınızı düşündüğünüzde yine tıpkı birinci filmdeki gibi muazzam bir entrikayla karşı karşıya kalıyorsunuz. Gördüğünüz kişiler aslında oldukları gibi değillermiş meğerse ve bu feyk zokasını yutan kişiler de yalnızca filmdeki karakterler değilmiş; siz de yutuvermişsiniz bunu...

Elbetteki iyilerin vahşi intikamıyla sonuçlanan bu film yine bir devam sinyaliyle bitiveriyor. Ben de size serinin beşinci filminin ne zaman geleceğini serinin ortalama film çekme sıklığına bakarak 2013 sonbahar olarak vereyim.

Zannediyorum ki o zamana kadar bu çiftin kızları büyür, kendine ergen bir erkek arkadaş bulur, işi pişirirler ve geniş iğrenç bir aile kurarlar. Ancak bu senaryoya Hollwood'un eşsiz formülünü ekleyince yine gişe hasılatı onlarca milyon dolar yapar...

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..