Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '08

 
Kategori
Felsefe
 

Kartalın yeniden doğuşu

Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. Yetmiş yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, kırk yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.


Kartalın yaşı kırka dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir.

Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir. Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır. Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. Beş ay sonra kartal, kendisine yirmi veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.

İnsanlar ve uluslar yaşamlarında zaman zaman yeniden doğuş süreci yaşamak zorundadır. Zafere doğru uçuşlarını sürdürebilmek için, zamanın oluşturduğu acı veren TORTULARDAN KURTULMAK ZORUNDADIRLAR. Ulusumuzun da kurtulması gereken TORTULAR vardır. Bugün TÜRK ULUSU, tıpkı KARTAL gibi ciddi bir KARAR VERMEK ZORUNDADIR. YA ATATÜRK'ÜN EMANETİ OLAN Demokratik, Laik, Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin ÖLMESİNE, ÖLDÜRÜLMESİNE RAZI OLACAKTIR YA DA bu tortulardan KURTULARAK, KENDİNİ YENİDEN VAR EDECEKTİR.

BU YENİDEN DOĞUŞ SÜRECİNİN DİNAMOSU ATATÜRKÇÜLERDİR. O halde Atatürk’e ait şu sözü hatırlayalım:

"TÜRK Bir Milletin Değil, Bütün Adamların Birliğidir.

TÜRKÜN VARLIĞI, bu köhne âleme yeni ufuklar açacak. GÜNEŞ ne demek, o zaman görülecek.

Bu karmaşık islerin içinden yükselebilmek için, bize DİRİLİK gerekir.

Diri YALNIZ TÜRK MİLLETİDİR.

BİRLİK onunla beraber yürür. Birliği ortaya koyan da TÜRK’TÜR.

Dilediğine ne olduğunu anlatan da Türk’tür. ÇALISALIM..."

Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurulu, Atatürk Araştırma Merkezi yayınları, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE sayfa 540 (1992)

Sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 67
: 4845
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Ayrik otu tohumu ekip, buğday imajinasyonu yaparak, Buğday  hasatı yapabilir misiniz? Her ne ..