Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

gökhan s türkyılmaz

http://blog.milliyet.com.tr/gst

12 Haziran '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kestane şekeri

Kestane şekeri
 

çok hoş değil mi?


Geçenlerde bir arkadaşım aradı.Daha telefonu açar açmaz ''sen Bursalı'sın bilirsin, evde kestane şekeri nasıl yapılır anlat'' dedi. Yahu dur bir hal hatır sor önce. Sonra isteğini söyle aş mı erdin? Dedim. Ve sonra anlattım bildiklerimi.

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 120 dk
Malzemeler:


500 gr iri kestane

2.5 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
* Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soy. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte beklet. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soy.

* Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave et. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave et. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişir. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar beklet.

* Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tut ve üzerine vanilya serp. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştir. (bu sana kalmış :))Soğuk olarak servis yap.


Dedim ama bu söylediklerimi defalarca uygulamama rağmen bir türlü muvaffak olamadın da dedim. Olmuyor dostlarım olmuyor. Bu kestane şekeri denen şeye ne yapıyorlarsa hazırı bir başka oluyor. Bence kıyın paranıza hazır alın. Bir de defalarca tecrübe etmemi göz önünde bulundurarak evde yapabileceğiniz en mükemmel tarifimi dinleyin.

Kestaneleri haşlayın. İç kabuklarıyla beraber soyun. (parçalanmalarına aldırmayın.) Şerbet içerisinde bir saati aşkın bir süre tekrar haşlayın. Ocaktan alıp yeteri kadar şerbetiyle birlikte püre yapın. Servise alın ve üzerine çikolata sosu dökerek sevdiklerinize yedirin. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 4
: 7005
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1976 da Bursa' da doğmuşum. Zaman nasılda geçmiş. Ey hayat şimdi 36 Yaşındayım. Evliyim ve bir kı..