Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
709
 

Kıymalı, sarımsaklı musakka tava

Kıymalı, sarımsaklı musakka tava
 

Bugün size görünüm ve lezzet bakımından nefis bir yemek olan Musakka tarifi yapmak istedim.

Malzemeler:

500 gr. orta yağlı kıyma,

1 kg. patlıcan,

1 kg. olgun domates,

200 gr. acı biber,

2 baş soğan,

3-4 diş sarımsak,

tuz, karabiber, salça,

Öncelikle şerit soyulmuş ve halka şeklinde doğranan patlıcanlar zeytinyağında kızartılarak bir süzeğe alınır ve yağını çekmesi sağlanır.

Bu arada kabukları soyulan domatesler , ufak doğranarak, biberler, sarımsaklarve soğanla birlikte sonunda hafif salça eklenerek sosu hazırlanır.

Daha sonra kıyma kavrulmaya başlanır, soğanı, tuzu, karabiberi eklenerek hazır olunca bir kenara alınır.

Hazır olan fırın tepsisine sadece bir kat halka şeklinde doğranarak kavrulmuş patlıcanlar dizilir. Üzerine daha önceden hazırlanmış olan sos gezdirilir .

En sonra da görünüm bakımından da güzel olsun diye hazırlanan kıyma yayılır ve istenirse ince halkalar halinde hazırlanan domates ve biberlerle süslenerek kızgın fırında  yeteri kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 120
Toplam yorum
: 39
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1541
Kayıt tarihi
: 02.07.12
 
 

68 kuşağındakileri iyi bilirim. Çalışmam ziraat üzerine. İnsanların ana dilleri ile konuşmalarını..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster