Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Lezzetli bamya tava

Lezzetli bamya tava
 

Yaz geldi ve taze bamya fiyatları düşmeye başladı.

Güzel, yararlı, vitaminli ve besleyici bir yaz yemeği olan "Kıymalı Bamya Tava" yı öğrenmek ve yemek ister misiniz?

Malzemeler:( 4 kişilik)

600 gr. taze bamya

400 gr. orta yağlı iri kıyma,

4-5 adet iri domates,

2-3 adet acı biber,

2 baş soğan,

tuz, karabiber, kırmızı biber

Öncelikle genişçe bir tavaya koyduğunuz kıymayı kavurun ve sona doğru tuzunu ince doğradığınız soğanını da atarak pembeleştirin.

Bu karışıma, doğradığınız yeşil biberleri de atıp yumuşayınca karabiberini, kırmızı biberini ( arzuya göre kaşık ucuyla salçayı)  atarak karıştırın

Bunu da güzelce harmanladıktan sonra iki üç dakika sonra, ayıklanıp yıkanmış ve limon suyunda hafif beklemiş bamyaları sağlam olarak ekleyin ve sadece bir kez karıştırın. Biliyorsunuz ki bamya yemeği karıştırmaya gelmez, süner. (Yalnız bazı bamyalar kuşparmağınızdan büyükse ikiye bölebilirsiniz)

En sonunda kabuğu soyularak doğranmış domatesleri bamyaların üzerine yayın ve kesinlikle karıştırmayın.

Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.  

Pişmeye yakın son bir kez daha karıştırarak beş dakika daha bekleyin ve pilav yanında servis yapın.

Bugünkü menü, Kıymalı bamya tava, pilav, cacık. Afiyet olsun.

Aaaa, ekmek tüketmeyin. Kilo alırsınız canım !

 

 

 
Toplam blog
: 123
: 1874
Kayıt tarihi
: 02.07.12
 
 

68 kuşağındakileri iyi bilirim. Çalışmam ziraat üzerine. İnsanların ana dilleri ile konuşmalarını..