Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Köfteli patlıcan yemeği

Köfteli patlıcan yemeği
 

Patlıcan ile etin buluşmasından doyumsuz lezzetler ortaya çıkıyor, köfteli patlıcan yemeği de her an aranılan hoş lezzetlerden bir yemek çeşidi.

Malzemeler: 

1 kilo patlıcan

300 gram orta yağlı kıyma

4 tane küçük boy domates

4-5 tane yeşil biber, 1 çorba kaşığı biber salçası, tuz

Sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı toz şeker

Köfte için bayat ekmek, 1 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 diş sarımsak, tuz

Köfte baharatları (arzu ettiğiniz tüm baharatları koyabilirsiniz)

Yapılışı:

İyice yıkanan patlıcanlar kabukları alaca soyulduktan sonra parmak biçimi doğranır ve bol tuzlu suda 15dakika beklemeye bırakılır.

Kıyma köfte malzemeleri ile buluşturularak macun gibi yoğrulur ve oval biçimde şekil verilir, buzdolabına konularak köftelerin biraz sertleşmesi beklenir.

Patlıcanlar sudan çıkarıldıktan sonra suyu süzülür ve zeytinyağında iyice pişmeden yarım kızartılır. (Kızartılırken üzerine tuz da koyulur)

Daha sonra derin ve geniş bir tencerenin dibine kızartılan patlıcanlar koyulur ve üzerine bir çorba kaşığı toz şeker serpilir, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı da patlıcanların üzerinde gezdirilir.

Patlıcanların üzerine köfteler, biberler ve bütün domatesler yerleştirilir.

1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı suda eritilerek tencerenin dibine dökülür, kaynayınca ocağın altı kısılır, su az gelirse biraz daha ilave edilir(suyu fazla olursa yemeğin lezzeti olmaz, çok az olursa da iyi olmaz), yemek pişmeye bırakılır. 

Köfteler ve patlıcanlar pişince ocağın altı kapatılır.

Yemek 5-10 dakika dinlendikten sonra borcam bir kaba alınarak servis yapılır.

Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun.

Sibel Koçarslan

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..