Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '07

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Köleleştiriliyoruz

Korkunç bir tüketim çılğınlığına özendiriliyoruz. Birbirinden muhteşem mimaride evler, konaklar, siteler, residensler, alışveriş merkezleri....

İnşaat şirketleri, projeler birbiriyle yarışır halde adeta. Doğduğum şehri tanıyamaz oldum. Ne hale geldi, hayretler içindeyim. Sanki burası İstanbul değil. Manhattan...

Bankalar bu evlere sahip olmayı kolaylaştırmak adına, sürekli kredi faizlerini düşürüyor, kredi kartı limitlerini sürekli artırıyor, birbirleriyle yarışıyor. Çeşitli kampanyalar yapıp hediyeler veriyor. Hiç düşünmüyorlar, ''bu insanlar bu kredileri ödeyebilecekler mi'' diye. Hoş umurlarında da değil zaten.

Kapitalizmin; kıran kırana bilinçsizce yapılan savaşı izlediğimiz....

Dünyada örnekleri ortada. Dünyanın süper gücü Amerika mortgace kredilerinden dolayı her geçen gün batağa sürükleniyor. Mortgace fonlarına yatırım yapmış olan şirketler, bankalar iflasın eşiğinde. Vahşi, ahlaksız bir savaş sürmekte dünyada. Korkunç bir para ve güç savaşı.... Fakat insanları düşünen yok. Onları kandırmak için elli bin çeşit oyun oynuyorlar. Düşük krediler, servet harcanan yarım metrajlı reklam filmleri, kredi kartları... Sonunda amaçlarına ulaşıyor ve borçlandırıyorlar. İnsanların paraları yok o evleri alacak, o kredileri ödeyecek. İnsanlar peşin peşin bilinçsizce tüketiyorlar kredilerini oysa. Farkında değiller ya da farkına vardıklarında artık çok geç....

Sonunda ya intihar ediyorlar ya yiyecek ekmeğe muhtaç kalıyorlar. Ne tuhaftır ki bilinçli, okumuş, aydın insanlar da bu tuzaklara düşüyorlar. İnsanlar gırtlağına kadar borçlu. Olmayan paralarını harcıyorlar. Bilinçsizce borçlanıyorlar. Sonuç mutsuz, bencil, duyarsız, acımasız bir toplum. Herkes ay başını nasıl getireceğinin, borcunu nasıl ödeyeceğinin telaşında.

Hayatta her şeyin bir bedeli var. Bazen bu bedel çok ağır olabiliyor.
Bu kadar bağımlılık; o topluma ve o toplumda yaşayan insanlara kimliğini, onurunu kaybettirir. Bunun sonu köleliktir, emperyalizm köleliğidir, siyonistlerin uşaklığıdır.
Düşmeyelim bu tuzaklara. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. İmkanımız yoksa zorlamayalım, varsın öyle hayatlarımız, öyle evlerimiz olmasın, gururumuzla, onurumuzla yaşayalım.

Bizler Osmanlı soyuyuz. Cumhuriyet'in çocuklarıyız. Yoksullukla, imkansızlıklarla alınan bu toprakları zaaflarımız yüzünden kaybetmeyelim. Kimliğini kaybetmiş bir toplum, her şeyini kaybetmiş demektir. Eğilmek, kölelik bize yakışmaz. Atalarımızın kemiklerini sızlatmayalım.

Unutmayalım ki ne kadar az tüketirsek o kadar dışa bağımlılığımız azalır. Aksi takdirde Allah bile yardımcımız olmaz.

Emperyalizm , ''sömürgecilik'' demektir. İnsanların zaaflarından beslenir. Seçmiş olduğunuz bu düzen düzen değildir.

Bedeli çok ağırdır lüks yaşamanın, marka giymenin, lüks konaklarda oturmanın bu düzende.

Unutmayın ki, ''parayı alan her türlü emre amadedir''.

 
Toplam blog
: 147
: 1030
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

14/02/1973 İstanbul doğumluyum.İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme mezunuyum.İngiltere ye gittiğim ..