Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Kura ile can çekmek...

Kura ile can çekmek...
 

Görsel, www.varbak.com'dan alınmıştır.


Kura çekmek nedir diye sordum kendi kendime. Sonrasında da bunun talihe dayalı olarak her birine ayrı isimler,  ya da rakamlar yazılmış, birbirinin aynısı kâğıtlardan birini çekip almak diye özetledim.

Günümüzde kura çekme işlemini artık bilgisayarlar yapıyor.

Şans oyunlarında ve ille de milli piyango çekilişinde gözler kilitlenir ekranlara acaba bana da talih güler mi diye. Rakamları tutanlar sevinir ama tutmayan da karalar bağlamaz. Bilir ki bu bir talih oyunudur kazanmakta vardır, kaybetmek te.

Bugün Sözcü Gazetesinde bir haber dikkatimi çekti; “İşten çıkarılacak 80 güvenlik çalışanı çekilişle belirlendi”…

Muğla ilimizin Milas-Bodrum Havalimanı’nın güvenlik işlerini yürüten Bengi Grup Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş. firması, burada çalışan 180 personelinin 80’ini işten çıkarma kararı almış ve bunu da kura ile belirlemeye karar vermiş.

Firma sahibi İbrahim Bengi, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda bir araya getirilen çalışanlara şöyle seslenmiş; “Sizlerin şu anda çok zor anlar yaşadığınızı biliyorum. Firmamızda çalışacak personeli belirlerken başvurular yoğunsa kurayla alım yapıp, kurayla işlerine son veriyoruz. Yollarımızı ayırmak zorunda kalacağımız isimleri de kurayla belirleyeceğiz”…

Ne kadar rahatlatıcı, ne kadar ferahlatıcı bir konuşma olmuş. Eminim kurada isimleri çıkanlar lay lay lom diye hoplaya zıplaya evlerinin yolunu tutmuşlardır. Bu güne kadar hiç duymamıştım böyle bir işten çıkarma yöntemi. Duyan varsa beri gelsin.

Tamam, işten çıkarmanın her türlüsü zordur ama bu kura çekimi daha bir zor olmuştur eminim. Düşünün seksen kişi çıkarılacak, seksen defa kura çekimi yapılıyor ve seksen defa kalbe kan tazyiki oluyor  en hızlısından180 kişinin. İyi ki o anda birkaç kişi hakkın rahmetine kavuşmamış. Bu olaydan sonra kalanlar dahil kalp rahatsızlığına yakalananlar artarsa hiç şaşmam doğrusu.

Buna olsa olsa kura ile can çekmek denir…30 Aralık 2012

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..