Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Küresel ısınma tam gaz.

Küresel ısınma tam gaz.
 

Neye göre, kime göre.!

Bazen içimi bir korku sarıyor ve düşünüyorum, dünyadaki gizli güçler bazı şeyleri insanlar ayaklanmasın, telaşa kapılmasın diye gizleyip ufak ufak mı bize enjekte ediyorlar.?

2009 Diyormuş uzmanlar, daha da kötüsü için sanırım. Benim gözlemim küresel ısınma başladı ve ilerlemesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Artık iyice ben de kızmaya başladım insanların bu durumu görmezden gelmelerine. Sanki dünyada sadece çevreciler yaşıyor ve herkesi kurtaracaklar.

Yok öyle bir şey arkadaşlar.!

Yahu bir kafanızı çevirin en azından havuzlara bakın Türkiye genelinde bilmem kaç metreküp su insanların eğlencesine hizmet ediyor. Sonra ne oluyor, Ankara da su kesintileri, İstanbul 36 saat susuz. Hani piyasada tiki, con con diye tabir edilen insanlar var ya bilirsiniz. Üretim esnasında çalışma sistemi güneş enerjisine bağlanmıştır. Bu durumda otomatik olarak beyin devre dışıdır. İşte insanlar bu modellere özenerek hayatlarının ve maddi durumlarını yetebildiği kısımlarını bunlara uydurmak gibi bir saçmalık içine girerek israfı arttırıyorlar.

Bir yandan da düşünüyor insan havuza tuzlu su süper olur peki ya denize kıyısı olmayan şehirler ne yapsın? Of iki ucu çivili değnek. Sonra düşünüyor insan, o zaman oralara da tuzlu su getirilsin. Tamam getirilir ve fakat maliyet artar o zaman belli bir kesim havuza girebilir bu da çok ters bir olgu.

Ne yapmalı, ne etmeli insanlar hala tedbirsiz, hala vurdum duymaz. Gizli gizli su israfları. Kimi kandırıyorsunuz, kastınız kime. Görülmediği zaman yaptığınız gereksiz israf, mutlu musunuz? Yoksa kendinizi çok akıllı mı hissediyorsunuz.?

Durum bence görüldüğünden, yorumlandığından daha da kötü. Tabir yerineyse birileri bizi uyutuyor. Bu durum düzelir mi, geri dönüşü var mı? Biz halk kanadı bilemiyoruz. Fakat çok hızlı bir şekilde kuruyor ve yok oluyoruz. En azından bireysel önlemler alın lütfen. Kendimiz için değil gelecek nesiller için, gelebilirlerse.

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..