Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '15

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kürtler aslında sarışınmış; bu onların hoşuna gidebilir ama biz esmer Kürt’ü sevdik

Kürtler aslında sarışınmış; bu onların hoşuna gidebilir ama biz esmer Kürt’ü sevdik
 

Ezilen horlanan halkların kimliklerinden kaçış çabası mıydı neydi birkaç kez Kürt arkadaşlarımızın “Biz aslında ırk olarak sarışınmışız” dediklerini duymuştum. Belki de doğruyu söylüyorlardı, bu konuda araştırma var mı bilmiyorum ama Kürtler zihnimizde esmer olarak yer ettikleri için inanmadım tabi. Şimdi öyle olsa bile sarışın Kürt oturmuyor, yani Kürt esmer olur biliyoruz.

Öyle ya da böyle sorun Kürtlerin sarışın ya da esmer olması değil esmer olarak algılanmak istememeleri. Ne var ki bunda… Ezilmişliğin simgesi olup bu kabuktan kurtulmak mı istiyorlar. Ülkemizde bazı kesimlerin konuya böyle baktıkları düşünülürse pek de haksız sayılmazlar ama bu kesimler zaten Kürtler bırak esmeri sarışını mavi renkli olsa yine sevmeyenler. Bu işin renkle ilgisi yok yani.

Çikolatayı nasıl kahverengi alıştıysak Kürtlere de esmer alıştık. Doğrusu beyaz Kürt de var ama esmer gibi olmuyor. Yani ezilmişlikten kurtulmak için biz aslında sarışınmışız demenize gerek yok. Esmerlikte ne var anlamıyorum. Size çok yakışıyor. Zaten Kürt deyince esmer akla geliyor. Madem öyle öyle kalsın. Kendilerini ezik hisseden Kürt insanlarımız renklerinden değil ezikliklerinden kurtulmalılar!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..