Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Kusursuz cinsel hayat mümkün olabilir mi?

Kusursuz cinsel hayat mümkün olabilir mi?
 

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8215763.asp?gid=229&sz=72152


Kusursuz cinsel hayatın anahtarı robotlar olabilir mi?

Kusursuz güzelliğe sahip olacak hümanoid robotlar, yaşlanmayacak, dert dinleyecek, yemek yapabilecek, istenilirse evlenilebilecek, evin güvenliğini sağlayacak, temizlik yapabilecek…

Ve kusursuz bir cinsel hayat sunabilecekler…

Daha ne yapsın hümonoid!

Robotlarla sex yapmanın sıradan olacağını söylediğinde dünya çapında tartışmalara konu olan Levy, bu kez daha iddialı bir açıklamada bulundu ve yüzyılın ortalarına doğru robotlarla evliliğin sıradan bir şey olacağını söyledi.

"Kusursuz güzellikte hümanoid" robotlar neredeyse hazır. Daha önce robotlarla sex yapılabileceğini belirten Prof. David Levy; robotlarla evlilik yasal olacak iddiasında bulundu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre yüzyılın ortalarına doğru robotlar insanoğlunun cinsel hayatının vazgeçilmezleri arasında olacak. Maastricht Üniversitesi Yapay Yaşam araştırmacılarından Prof. David Levy yine iddialı açıklamalarda bulundu. Daha önce "Yüzyılın ortalarında robotlarla sex sıradan bir şey sayılacak" diyen Levy, şimdi de "Robortlarla evlilik yasal hale gelecek" şeklinde konuştu. Dahası, inanması güç olsa da bunlarla ilişkilerin de bir hukuku olacak. Liberal özgürlükler konusunda ilerici bir konumda bulunan Hollanda, insan-robot evliliklerini yasal hale getiren ilk ülke olması bekleniyor. Levy'e göre önceleri farklı ırkların birbirleri ile evlilikleri kabul edilmiyordu daha sonra bu tabu yıkıldı ve İnsan-robot arasında oluşacak cinsel ilişki de zamanla bir tabu olmaktan çıkacaktır şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hukuki altyapı hazırlıkları

Japonların geliştirdiği Asimo’nun Hümonoid (insansı) robot konusunda son aşamaya ulaştığını belirten Levy, ABD’nin teknoloji merkezi Masachussetss Teknoloji Enstitüsü'nde de "fame-fatale" ya da "cazibeli kadın" robotu geliştirildiğini ve şimdiden Massachussetss eyaletinde 2050'lerde "robotlarla evlilik" için hukuki altyapı hazırlıklarının şimdiden tartışıldığını da belirtti.

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..