Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '13

 
Kategori
Astroloji
 

Mars'ın terazi yolculuğu

Mars'ın terazi yolculuğu
 

Mars Terazi burcuna giriş yaptı ve yaklaşık 8 ay bu burçta kalacak.

08 Aralık 2013 – 26 Temmuz 2014 tarihleri arası.

Mars kısaca mücadele, hırs, enerji, girişimci, cesaretli ve cüretkar olanı anlatır. Önce Mars’ı tanımak lazım ve eğer Mars’ı tanır ve anlarsak giriş yaptığı burçlara ne gibi özellikler katacağını ve hatta ne gibi özellikler alacağını da anlayabiliriz.

Terazi burcu Venüs yönetiminde bir burçtur ve uyum, hoşgörü, sevgi, adalet, saygı, güzellik temalarından sorumludur, aynı zamanda öncü bir burçtur Terazi ve Mars’ta lider olmak isteyen bir gezegendir. Dolayısı ile bu buluşma ile Mars Teraziden etkilenecek, aynı zamanda da Terazi’de Mars’ın etkilerini üzerine alacak. Hal böyleyken adalet’ten sorumlu Terazi’nin adalet dengesi şaşacak, hoşgörü konusunda daha savunmacı ve atak olacak. Yenilemek isteyecek eski ne varsa. Modası geçmiş alışkanlıklarından kurtulmak için, değiştirmek için yoğun bir enerji hissedecek ve gerekirse zorlanarak ama alışmak zorunda kalarak kabul edecek yeni düzeni.

Mars Terazide rahat etmeyecek, etmesi de mümkün değil zaten çünkü Mars savaş derken, Terazi seviş der, Mars mücadele ederken, Terazi uzlaşmacı yaklaşır…

İşte buradaki ikilem aslında gerekli olan bir enerjiyi açığa çıkartıyor aslında, yozlaşmış, eski düzenin yıkılıp, alışkanlıkların belki de zorlanarak bırakılacağı bir dönem olacak önümüzdeki 8 ay.

Sonuçları neler mi olur, bana kalırsa düzene direnenler için yıkıcı olabilir, değişime ayak uyduranları başarı bekler derim. Yeniye açık olmak gerekiyor hayatta da, hiçbir şey aynı kalmıyor, mevsimler değişiyor, kışlar yaz oluyor, yazlar kış. Nasıl ki Yaz’da kalmak istiyorum kış gelmesin diyemiyorsak, hayatlarımızdaki değişimlere de direnmemek gerekiyor, yeninin ihtiyacı olan alt yapıyı hazırlamak gerekiyor.

Mars mücadele ettirecek hepimize, hem de alıştığımız ve sistemi değiştirmekte en çok zorlandığımız konularda,  haritalarımızda Terazi burcunun olduğu alan ile ilgili konularda.  Alışılmış düzen yerine yeniyi koymak için azim ve hırs gerekecek ama bu sıcak gezegen aynı zamanda ihtiyacımız olan enerjiyi de veriyor olacak.

Bu transitten hepimiz çok şey öğrenmiş olarak çıkacağız. Mars’ın oyununa düşmeden, hırslarımız ile davranmak yerine,  iyinin hayrına yapılan mücadelenin hepimize barış ve huzur getireceğini düşünüyorum.  

Zaten sırf kendi varlığını ortaya koymak için, hırslarına kurban gidecek kadar sert ve bencil bir yaklaşımın bu transit etki sonrası akibetini yine hep birlikte gözlemliyor oluruz.

Evrenin adaleti böyle işliyor her şeyden önce.

 

 

 

Yükselen Koç

İlişkiler, ortaklıklarınız masaya yatacak. Ben ve sen dengesinde olacak mücadele. Yenilenmesi gereken konular kiminiz için belki bir ilişkinize noktayı koymak olacakken, belki de birçoğunuz için mücadeleyi başlatmak olacaktır. Sürüncemedeki konulara çözüm geliyor olacak. Unutmayın siz yükselen Koç olarak liderlik ve enerjik bir yaklaşımdasınız, hayatınızdaki kişinin artık ben deme zamanıdır, yönetici gezegeniniz artık karşıt burcunuzda olacak. Ya şapkayı önünüze koyacak kabul edeceksiniz değişimi, ya da alıp ceketi çıkacaksınız. İlişkileriniz ve bakış açınız değişiyor

Yükselen Boğa

Günlük hayatınızda yoğun bir dönem yaşatacak size Mars. Hayat rutininizde bir değişim başlatıyor, bu her gün yaptığınız işlerin değişimi de olabilir, hayata bakış açınızda olabilir. Ayrıca Mars’ın sağlık evinizde olduğunu da hatırlatmak isterim, varsa bir rahatsızlığınız mutlaka ilgilenin ertelemeyin. Kendinize ve önceliklerinize yöneleceksiniz.

Yükselen İkizler

Aşk ve çocuklar hanenizde olacak Mars uzunca bir süre. Yalnız Terazi bir hava grubu olduğu için yükselen derecenize olumlu açıda olacağı için kendinizi enerjikte hissedeceğiniz bir süreç olacaktır. Size her şeyden önce enerji getiriyor, hayattan keyif almanız için gerekli motivasyonu veriyor aynı zamanda. Benim önceliklerim dersiniz ama dediğim gibi dengede olmak önemli. Terazi burcu ilişkilerinizde, sporda ve çocuklarınızla dahi iletişiminizde denge istiyor sizden, dengeyi kaçırmayın dikkat edin.

Yükselen Yengeç

Sevgili yengeçler ev hayatlarında arıyorlar değişimi ve dengeyi. Mars’ın yuva hanenizde geçireceği 8 Ay size ev değişimi getirebilir, yuvada varsa mücadele etmeniz gereken konular hayatınızda bu alan ilgi odağı olabilir. Mars 4.evinizde olacak ve yapamadığınız tadilat’ta olabilir, bir türlü değiştiremediğiniz eşyalarınız fark etmez tüm konu yuva ve ailevi konularda olacak. Bir değişim ve mücadeleli bir süreç sonrası huzuru yakalarsınız.

Yükselen Aslan

Mars kardeşler, eğitim ve iletişim alanınız olan 3.evde boy gösterecek. Bu alanda bulunması size hem tamamlayamadığınız bir eğitimi finalize etme şansı verirken, bir yandan da seyahatleri gündeme getirecek. İletişimin yoğun olduğu bir süreç yaşatacak sizlere, yeni yollar deniyor olacaksınız iletişim kurmak için, bu belki de kardeşler ile ilgili konularda bir mücadeleyi anlatıyor olabilir, bir yandan da kardeşiniz ile ilgili bir konuda sizin destek vermeniz gereken bir konu gündeme gelebilir. Yakın çevre değişimi de gelebilir tabi, hatta bu değişim seyahatler yolu ile de olabilir. Yeni bir düzen gelecek bu belirttiğim konularda…

Yükselen Başak

Terazi para hanenizi yönetiyor ve Mars’ın buraya gelişi ile öncelikle masraflarda artış olabilir aman dikkat. Yeni bir yatırım da yapıyor olabilirsiniz tabi, para kazanma konusunda yeni yollar deniyor gibisiniz.  Masrafların artışı ile birlikte gelirlerde de artış olabilir. Gider gelir dengesini koruyun derim, size destekte gelecektir ayrıca, maddi anlamda şans sizden yana da olacaktır ama dediğim gibi evdeki hesabı çarşıya uydurun ki sonradan olabilecek sürprizler canınızı sıkmasın.

Yükselen Terazi

Sevgili yükselen Teraziler, artık biz demek yerine birazda ben demeyi öğretecek size Mars. Uzlaşmacı ve yapıcı yaklaşım gösterdiğiniz hayat sahnenizde biraz da ben ne istiyorum diyeceksiniz. Kendinizi yenilemek için gerekli enerjiyi getiriyor size Mars. Aman ilişkilere dikkat diyorum, biz demeye alışkın siz bir anda ben demeye başlarsanız ilişkilerinizde kurduğunuz denge değişebilir, uzlaşmacı bir dille ihtiyaçlarınızı dile getirin derim. Öfke ile kalkıp zarar ile oturmayın sonra.

Yükselen Akrep

Planlar, programlar yapıyorsunuz önümüzdeki dönem için. Mars ruhsal alanda, gizli çekmecede ortaya henüz çıkarmadığınız sizin önümüzdeki dönemde neler yapacağınız ile ilgileniyor. Değişimi istiyorsunuz ama bir yandan da bunun zamanını da biliyorsunuz. Planlı ve programlı ilerlerseniz şans sizden yana, ama bir anlık öfke ile gemileri yakarsanız olmaz, o yüzden içinizde yaşadığınız değişim enerjisini daha çok gelecek planları için harcayın derim. Sağlığınıza ayrıca özen göstermeniz gereken bir dönemde olacaksınız, doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Yükselen Yay

Mars amaçlar ve sosyal platform dediğimiz alanda aktif olacak uzunca bir süre… Size biraz daha dışarıda olmayı, dernek ve kuruluşlarda belki de görev almayı sağlayacak fırsatlar yaratacak. Bir amaç uğruna mücadele edeceksiniz sanki…  Çevreniz hareketleniyor öncelikle,  hareketli bir dönem yaşatacak size, dengeyi korumanız gereken alan ben ve biz dediğimiz alanda olacak, kendi özel zevkleriniz, kendinize ait zamanı belki de başkaları içinde, desteğe ihtiyacı olan kişiler içinde kullanmanız gerekecek…

Yükselen Oğlak

Kariyer alanınıza geldi yerleşti Mars. Mücadele etmeniz gereken için,  hakkınız olanı almak için güç ve cesaret verecek size. Bu alanda size iş hayatınızda zorlu bir süreç yaşatabilir, üstlerinizle fikir ayrılığına düşebilirsiniz. Kendinizi her zamankinden daha fazla kariyerinize kafa yorarken bulabilirsiniz. Geldi çünkü eğer iş ortamınız ve çalışma koşullarınız sizi mutlu etmiyorsa burada değişim isteyecek. Yeni bir adım atmanız için sizi cesaretlendirecek. Aynı zamanda bulunduğu alandan ev hanenize de etki edecek, değişim aynı zamanda ev hayatınızda etkili olacaktır.

Yükselen Kova

Sevgili Mars 9.evde olacak sizin için, bu alan Yüksek öğrenim, seyahatler ve hayattaki yeni bakış açısına işaret ediyor her şeyden önce. Bolca seyahat edecek kimi Yükselen Kovalar, bir konuda uzmanlaşmak ister gibisiniz bir yandan da. Bulunduğu alandan kardeşler ve iletişim evinize de göz kırpıyor, aynı zamanda iletişimin de yoğun olduğu dönemler olacak sizler için. Bence sizi yeni bir kariyere hazırlayacak Mars. 10.ev kariyer evidir ve bulunduğu alandan sonra geçeceği bu alanda, önümüzdeki 8 ay yapacaklarınızın meyvesini toplayacaksınız. Dolayısı ile temkinli ilerleyin bu dönemde, Mars mücadele istiyorsa eğer sonradan da bir mükafat da getirecektir unutmayın. Eğitimde gerekli enerjinizi gösterin ki, mücadelenizin sonucu sizleri mutlu etsin.

Yükselen Balık

Mars 8.evinizde olacak, bu alan direkt olarak krediler, miraslar borç ve alacaklar hanesidir. Mars belki de size bir borç ödetecektir, belki de hiç beklemediğiniz bir yatırım yapmanıza neden olacaktır. Her neyse bu alanda temkinli olmanız gereken dönemler olduğunu söyleyebilirim. Kredi kullanırken dikkat edin, çok araştırın sonradan farklı bir bankada daha düşük bir faizle karşılaşıp canınız sıkılmasın örneğin. Aynı zamanda da ayağınızı yorganına göre uzatın, unutmayın denge istiyor yıldızlar bu alanda ve eğer gider gelir dengesi şaşırırsa bu alanda streste beraberinde gelecektir.

 

Önemli Not: Mars’ın Terazi yolculuğunda yükselen burçlara göre yazılmış ekli bilgileri okurken lütfen bir önceki burç ve bir sonraki burcuda okuyunuz.  Çünkü ;  Burçlar kuşağındaki 12 burcu, her ev girişini 00 derece alarak yazmak durumundayız ama bazen bir burç 2 ev girişinde etkiliyor olabilir, o zaman yorumlarda da kayma  olabilir. Eğer elinizde ev girişleri tablonu yoksa lütfen bu dediğim şekilde ilerleyin.

 

Berna Atay

( Astro DoReMi )

Twitter : @bernatay

 
Toplam blog
: 19
: 4343
Kayıt tarihi
: 30.08.13
 
 

Astroloji sevdalısı olarak, yazılarımı sevgili Milliyet Blog okurları ile de paylaşmak istedim. G..