Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '12

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Mega proje Taksim meydani imis

Mega proje Taksim meydani imis
 

Milliyet gazetesinden aldim.


Recep T. Erdoğan`ın seçim zamanı dilinden düşürmediği Istanbul için düşündüğü mega proje vardı. Istanbul`u ikiye bölüp dört ile çarpacaktı. Yani Istanbul`dan kanal geçirecekti. Otuz yıl sürecek bir proje, hiç durmadan kaynak aktarılması gereken bir proje, ülkenin bütün kaynak ve değerlerini satan iktidarın ağzına almaması gereken bir proje, siyasi istikrar gerektirecek bir proje, böyle bir projeyi başlatacak olan siyasi iradenin halkın gözünde ve vicdaninda hiç bir soru işareti olmaması gerekir. 19 kere ihale yasasını değiştiren bir iktidarın, tüm milleti ilgilendiren yasaları halktan kaçırarak yasalaştıran iktidarin böyle projeleri  bırakın  başlatmasını gündemine alması bile olanaksızdır.

Meger mega proje Taksim meydaninin halka kapatilmasi imis. Nedeni bu meydan buyuk mitinglere ev sahipligi yapabilecek bir meydandir. Halkin bu meydanda toplanmasini engellenecek ne yapilabilinilir. Meydana cikisi dehlizlerle kontrol altina alinir. Bu sekilde insanlari kontrol altina almak daha kolay olur. Istenildigi kadar mucadele edilsin, meydana cikmak olanaksiz olur.

Dunyada bunun baska bir ornegi yok, 500 yil once saraylarin zindanlarina giden gecitler o sekilde idi. Iktidarin ulkeyi goturmek istedigi nokta ile tam ortusuyor.

Kendilerini ebediyen iktidar olarak goren, Mecliste tuzuk tanimayan, kursu dokunulmazligina saygi gostermeyen, dinlemesini bilmeyen, milletvekilerinin ustune yuruyup siddet kullamayi  gorev sayan zihniyetin mega projeleride boyle mantiktan uzak oluyor.

Oyle saca boyle tras, Ucuncu milenyum modeli bunlar.

Ucuncu milemyum en cok Turkieye`ye ve Turk milletine ugur getirdi. Hayirli olsun.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...