Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '20

 
Kategori
Güncel
 

Mehmetçik ve PKK teröristleri

MEHMETÇİĞİN DUYGUSALLIĞI VE MERHAMETİ...

PKK'lı teröristler ve Diyarbakır Anneleri

Olay şu: Mehmetçik mağarada sıkıştırdığı iki kadın teröristi öldürmek yerine saatlerce konuşup ikna etti. Mehmetçiğin, böyle davranışları zaman zaman olup, özellikle "Cumhur İttifakı" yanlısı yazılı basında konu edilmektedir....Ancak, muhalif basının önemli bir kısmı bunları yayınlamaz...

Bu bloğumu yazmamım bir nedeni de budur...Okumayanlar, okusun diye...

"Komandolar, Ağrı Dağı yakınlarında gerçekleştirdikleri bir operasyonda, Mehmetçik iki kadın teröristi bir mağarada sıkıştırmış.(PKK'lı iki kadın teröristin adlarını vermesem daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü, bu iki kızın PKK'ya, diğerlerinin çoğu gibi,kendi istekleri ile değil; "kaçırılarak" ya da "kandırılarak" katıldıklarını düşünüyorum.cd). Mahmetçik, teröristleri etkisiz hale getirmek yerine ikna etmeye çalıştı... Ağlayan teröristler, 'Askerin merhametini görünce teslim olduk. Hem kendimize hem ailemize acıdık' demiş...Jandarmanın ikna timlindeki rütbeli bir personel, teröristlere aileleri ve çocuklarıyla, geçirdikleri bayramları hatırlatıp, 'Hukuk çerçevesinde adalet karşısında cezanızı çekip, bu özlem duyduğunuz anlara kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Korkacak bir şey yok. Gelin teslim olun. Sizi etkisiz getirmek, öldürmek istemiyoruz. Ailelerinize cesetlerinizi değil; sizi canlı olarak göstermek istiyoruz" demiş. Biri 32 diğeri 26 yaşındaki teröristler, ağlayarak mağaradan çıkıp teslim olmuşlar. Bunlardan biri, 'Askerin merhametini görünce teslim olamaya karar verdim. Hem kendime hem de aileme acıdım. Yanlış yaptığımı anladım(1).

*

Şimdi gelelim...DİYARBAKIR ANNELERİ'ne...

"Millet İttifakı" partilerinden bir kişinin ya da bu partilerin önde gelenlerinden kurulan bir heyetin, ellerinde çocuklarının resimleri ile HDP binasının önünde, PKK'nın "kandırdığı" ya da "kaçırdığı" genç, hatta bazıları çocuk yaşta olan evlatlarını bekleyen bu anneleri ziyaret etti mi?

"Çocuklarımız ölmesin" diyen bu annelerin sesi kulaklarını çınlatmiyor mu?...Olmasını istemem ama, PKK'lıar, bu partilere mensup bir kişinin kendilerinin ya da bir yakınlarının çocuğunu kaçırsalar acaba ne yaparlar?

*

Son olarak şunları da aktarayım...

Yaklaşık 10 yıl PKK'dan cezaevinde yatan Yazar Yılmaz Aytekinbu konuda şöyle diyor:

"HDP'nin oyları tüm muhalefeti esir almış. PKK ve HDP'yi rahatsız edecek bir tek cümle kuramıyorlar. Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret edememeleri, haklarında bir tek yazı yazamamaları da bu esir olmuşlukla ilgilidir"(2)

Durum bu işte...

 

cdenizkent

 

----------------------- :

(1) SABAH Gazetesi, "Mehmetçiğin Merhametine Sığındılar", ss. 1 ve 14 : 25 Eylül2020

(2) Yazar Yılmaz Aytekin, Kamuoyunda, daha çok PKK ve solun eğitim merkezine dönüştürdüğü cezaevlerini ve Öcalan'nı anlattığı "Son Diktatör" kitabıyla biliniyormuş...Yazarın, Diyarbakır Anneleri'ne ilham veren "Onlar daha çocuktu" gibi, PKK'yı içerden anlatan çok sayıda kiabı da varmış.(Mahmut Övür, "Hükümeti deviremedikleri için öfkeliler",  A. g. y. s.16 

 

 

 

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..