Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Merhamet' de Fırat & Narin arasına kara kedi girdi.

Merhamet' de Fırat & Narin arasına kara kedi girdi.
 

Kanal D.in drama ve macera dizisi ile ilgili son yazımı 20 bölüm sonunda yazmıştım. Önceki akşam 28.bölümü karşımıza geldi. Ben severek izliyorum Merhamet’i. Kanal D.de, Hazal Kaya'nın Aşk dizisinden sonra 2.Part Time da 22,30 geliyor ekranlarımıza, bir hayli geç saatte de bitiyor. Gene de ilgi ile izlendiğini tahmin ediyorum. Ama son bölümlerde reytinglerde çok düşüş olduğunu gördüm. AB’de 28.bölüm 11.ci, 27.bölüm 3.cü ve 26.bölüm 4.cü olmuştu. Total’de 28.bölüm 24.cü, 27.bölüm 18.ci ve 26.bölüm 15 idi. Görüldüğü gibi reytingleri pek parlak değil. Bilhassa AB’deki düşüler bu hafta çok çarpıcı.

Malumunuz konu günümüzde İstanbul’da geçiyor. 2013 – 2003 ve 1996 yılları arasında gidip gelmelerle devam ediyor. Bu geçmiş zaman tünelinde izlenen olaylar, dikkat edilmez ise anlamakta güçlük çekiyor insan. Bu kadar geri dönüşler de izleyiciyi sıktığını tahmin ediyorum. Bazen de günümüzdeki Narin, geçmişteki küçük Narin ile konuşması şaşırtıyor bizleri.

Irmak, tuttuğu dedektif Sinan ile Fırat’ı çok zor anlar yaşattı. Narin’e de Şadiye’e yüklenen cinayet konusunda çok zor günler yaşattı. Yurtdışına gitti gözüktü, ama gitmemiş Narin Pasaportunu isteyerek bu yalanını ortaya çıkarttı. Irmak, Fırat’ın hala yanında ama, iyilik mi kötülük mü yaptığını bilemiyorum.

Fırat,ı eve gönderilen içme suyuna zehir enjekte ederek, yavaş yavaş öldürülmek istenmektedir. Sermet’in has adamı Ali, su dağıtıcısı çocuğu bulur. Sermet çok sıkıştırsa da zehirleme işini yaptıranı bulmazlar. Motorsikletli, kasklı kişi, dağıtıcı çocuğu kurşunlar ve çocuk öldürür. Bunu Erol’un yaptırdığını tahmin eden Sermet, Erol Beyi her şeyini sattırıp Amerika’ya sürer.

Fırat, hayata küser ve çiftliğe çekilir. Narin’in Atıf ile olan ilişkisi ve de kendisini ele verme konusunda Atıf’a yardım ettiğini düşünmekte, Atıf'tan deli gibi kıskanmaktadır. Bu nedenle Narin ile arası açılmıştır. Narin ile Fırat mutlu günleri geride kalmıştır. Fırat bütün yaşadıklarından Narin’i sorumlu tutmaktadır. Bu nedenle Narin-Fırat aşkı zorlu bir sınavdan geçmektedir. Irmak Sinan ile iş yapmıyorum dese de, Sinan sinsi planlarını devam etmekte, bir yandan Narin’e Irmak’ın entrikaları konusunda bilgilendirmekte, diğer taraftan da Fırat ile ilişkilerini deşifre etmek için planlar yapmaktadır.

Deniz, Can ile evlenme hazırlıklarına başlar. Bunu duyan Sermet büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Deniz’i sevmekte ve bu ona ızdırap vermektedir. Bahçesinde fasıl ekibini kurdurup, içip içip, Orhan Gencebay'ın "Sen benim dünyamsın" şarkısını söyleme sahneleri çok güzeldi. Ses kendinin mi bilmem ama, fena değildi. Galeyana gelip tabancasıyla havaya üç el ateş etmesi, kötü örnek oldu. Günümüzün gerçeği böyle amma, Sayın  yapımcımız M.Çağatay Tosun ve yönetmenimiz bu sahneyi yapmamalıydı.

Deniz de, Sermet'e karşı boş değildir. Ali'nin tel açıp gel, abimin halini gör demesi ile neredeyse Sermet'e geliyordu. Hisleri onu durdurdu, kendini odaya kilitledi, anahtarı pencereden dışarı attı.

Şadiye, 2003 yılında çocuğunu başka bir aileye evlatlık vermesi sahnesi bayağı içimizi açıttı. Pastacı eski sevgilisi Zafer ile evlenecekle mi? Babası Recep zorlasa da, Şadiye eski kirli hayat defterlerini kapatacak mı hep birlikte göreceğiz.

Narin ile Fırat arasında süren yılların aşkı ileri bölümlerde nasıl şekillenecek göreceğiz. Fırat çiftliğinde tek dost iri Kangal köpeği oldu. Köpeklerle dostluk etmek, insan psikolojisi için en iyi terapidir.

Son sahnede Narin Çiftliğe Fırat'a gider. Fırat seni görmek bana iyi gelmiyor der ama dayanamaz hararetle öper Narin'i. "Hoşça Kal" der ve gönderir. Narin de "Hayatımın sonuna kadar görmek istemiyorum seni" der ve ayrılır. Ne dersinin Narin'in çocukluğundan beri süren,12 yıllık aşklarının arasına kara kedi mi girdi? 

Merhamet’ de bütün oyuncular güzel iş çıkartıyorlar. Sermet karakterini can veren Mustafa Üstündağ bana göre on numara. Deli dolu, çılgın bir adam, Deniz’e düğün hediyesi olarak bir büro tapusu göndermesinden belli.

İbrahim Çelikkol (Fırat) ve Özgü Namal (Narin) dizimizsin yüz akları, bilhassa Özgü Namal’ı çok başarılı buluyorum.

Dilerim Merhamet bu sezon boyu devam eder, her şey reyting değil. Reytinglere kurban edilmemeli.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: İzinsiz yazıdan alıntılar yapılması ya da kaynak belirtilmeden aynen yayınlanması yasaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..