Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '07

 
Kategori
Felsefe
 

Mutlu olmak elimizdedir

Mutlu olmak elimizdedir
 

Her günü farklı yaşarız. Bazen çok duygulanırız. Bazen önceki duygulandığımız olaylar karşısında hiç hissiyatımızın olmadığını anlarız.

Bilmemiz gerekir, yasanan herseyin bir sebebi vardır. Gün gelir insan olarak, aniden bu hayattan göçebiliriz. Hayatımız biter. Zamanımızda hızla geçer, geçip gitmesini seyrederiz, bir şey yapmadan. Ama hayatta unutamadıklarımız vardır. “Hafızanında gücü var” derler ya, her şeyi unutabiliriz. En son unutulacak olan koku imiş. Ölen yakınlarımızın, ayrıldığımız bir sevgilinin kokusunu ömür boyu unutamayız.

Sevdiğimiz nesneleri, kişileri unutmak istemeyiz. Unutamadığımız sürece mutluyuzdur aslında. Sevdiklerimizden ayrılmasak daha mutlu olabiliriz. Ama her şeyin bir sonu vardır, sevgilerinde vardır, ayrılıklarında. Çünkü hiçbir şey sonsuz değildir. Yaşadığımız ilişkilerde bitebilir. Görüyoruz ki, çiftler artık daha sık ayrılıyor. Beraberlikler kısa sürüyor, birbirini bulmak de çok zaman alıyor. Ama yinede mutlu olmak elimizdedir. Mutluluğumuz geçmişde kalmasın. Anı yaşayalım. Unutmayalım yarın kimseye vaad edilmemiştir. Bugünün kıymetini bilelim.
stilwater

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..