Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '15

 
Kategori
Tarih
 

Nice yüzyıllara Çanakkale!

Nice yüzyıllara Çanakkale!
 

Bigalı Köyü Çanakkale


Daha önceki bir yazımda belirttiğim gibi 100 yıl dönümleri çağındayız. Yakın tarihimizde çok büyük önemleri olan 100.Yıldönümlerini birer birer geri bırakıyoruz.İşte 1912 Balkan Savaşı ve Bozgunu, 1914 Birinci Dünya Savaşı'na girişimiz derken 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin de 100.yıldönümü de geldi çattı. Bundan sonra 19 Mayıs 2019'da  Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatışının, 23 Nisan 2020'de  Milli Meclisin açılışının, 30 Ağustos 2022'de  Büyük Zaferin ve nihayet 29 Ekim 2023'de  Cumhuriyetin 100.yıldönümlerini kutlayacağız.

Çanakkale Zaferi üzerinde şimdiye kadar çok şey yazılıp çizildi. 100.yıl dolayısıyla da sayısız kutlama, tören ve toplantı yapılacak. Son Mektup gibi gerçekten kaliteli ve belki de ilk defa hava cephesini konu alan bir film gönderime girecek. Gerçekten de son 80-90 yılda yapılanlara oranla geride bıraktığımız 6-7 yılda çok kaliteli Çanakkale filmleri  birbiri ardınca beyaz perdeye taşındı. Bu güzel gelişmenin Kurtuluş Savaşı filmleri ile devam etmesini diliyoruz.

Ah, evet Çanakkale..Öyle birşeydir ki anlatmakla bitmez. Bir yüzyıl sonra görkemli törenlerle kutlamakla üzerimize düşeni yaptık sayılmaz. Çanakkale zaferi bir yüzyıllık olay değil, yüzyıllara miras kalacak bir hadisedir. Çanakkale ruhu varoldukça ülkemiz varolacak, Çanakkale yaşadıkça milletimiz de  yaşayacaktır. Çünkü Çanakkale denen o daracık vatan parçasında o  yiğitçe  direniştir ki, Osmanlı'nın külleri arasından Türkiye'nin doğuşunu sağladı. Eğer 250 bin şehide malolan o direniş olmasaydı bizatihi Çanakkale'nin kendisi olamayacaktı ki ortada ne millet kalacaktı ne de Türkiye denen anavatan..

İşte Çanakkale bunun için önemlidir ve yüzyıllara miras kalacak bir hadisedir.

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..