Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '11

 
Kategori
Futbol
 

Niçin play-off sistemi?

Niçin play-off sistemi?
 

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı...


Türk futbolunda yeni bir perde açılıyor ve Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu ertelediği ligi play-off'la açmayı planlıyor. Bunun için bugün bir toplantı yapıldı ve sonuca varıldı. Peki niçin play-off sistemi?

Türk futboluna renk getirmek amacıyla yapıldığını kesinlikle düşünmüyorum. Lütfen bakınız, hangi büyük ligde play-off diye bir sistem var? La Liga, Premier League, Bundesliga, Serie A; bu büyük liglerin hangisinde bu sistem uygulanıyor? Uygulandığı ülke de yok değil tabii. Bu konudaki en büyük örnek Belçika. Biz futbolun lideri olan ülkeleri değil de Belçika'yı, Güney Kıbrıs'ı örnek alıyoruz, biz hepsinden daha akıllıyız ya(!).

Bu sistemin getirilmesindeki amacın öncelikle yayıncı kuruluş olduğunu sadece ben düşünmüyorumdur eminim ki. Lig Tv, daha fazla büyük maç istiyor. Play-off demek ekstradan maç demek. Bu da daha fazla para anlamına geliyor. Belki biz futbolseverler de daha fazla maç izlemek istiyoruz fakat afedersiniz de, nasıl oturtacaksınız bu sistemi, ligleri ne zaman bitirmeyi planlıyoruz? Haftada iki maç oynatalım diyorsanız, o Türk ligleri için pek uygun bir sistem değil ve çok ayrı bir mesele, kusura bakmayın.

Fenerbahçeli kardeşlerim ve büyüklerim bu söylediklerime kızacaklar belki ama bu sistemin onları kurtarma planında olduğuna inanıyorum. Eminim ki sarı lacivertli taraftarlar da böyle bir şey istemiyorlardır. Olası bir eksi puanla başlama halinde, Fenerbahçe ilk 4'te kendine yer bularak şampiyonluk için savaşabilecek. Bu sene "deneriz" diyor Sayın Aydınlar, ne gereği var? Ve kusura bakmayın ama bu sistemin altına imzasını atan takımlara da federasyon yalakası derim!

Ayrıca, olayın bir de ayıpları kapatmaya yönelik bir tarafı var. Şike soruşturmasını unutturmak, insanların bunu değil de play-off'u konuşmasını sağlamak, kamuoyunun dikkatini başka bir yere çekmek amacı var. Belki bunu herkes açık bir şekilde söyleyemez ama şu anki durumları anlayan bilen bir insan bunu kavrayabilir!

Bu sistemin "para" dışında hiçbir şey getirmeyeceğine inanıyorum... Ayrıca Türk futbolseverleri futboldan soğuttuğu için de federasyonumuza sonsuz saygılarımı iletiyorum!

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..