Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Nihat Doğanizm Felsefesi dersleri 4

Nihat Doğanizm Felsefesi dersleri 4
 

Birinci derse gitmek için TIKLAYIN

İkinci derse gitmek için TIKLAYIN

Üçüncü derse gitmek için TIKLAYIN

 

Ders 4: Nihat Doğanizm Felsefesinin dünya siyaseti ve makro ekonomik dengeler üzerindeki etkileri

Derslere verdiğimiz uzun aranın ardından dersleri kıran ciddi bir kitlenin olduğunu öğrendiğim için hemen tüm öğrencilerimizi uyarıyorum: Bu dersleri kaçırmanın cezası Nihat Doğanizm felsefi yaklaşımına göre Pascal Noumay'la ıssız bir adada 3 ay geçirmektir.

Neyse bu dersimizde derinliği hala geniş ve zihinsel olarak yeterli seviyeye ulaşamamış sıradan insanlar tarafından algılanamayan Nihat Doğanizmin dünyadaki siyaseti ve makro ekonomik dengeleri nasıl derinden etkilediğini öğreneceğiz.

Nihat Doğanizmin temel öğretilerinden birisi olan "Anlayan anlar, anlamayan anlamaz" düsturu kimi çevrelerce çok alay konusu edilmiş olmasına karşın dünyada pek çok devlette geniş uygulama sahası bulmaktadır.

Dünyada hemen hemen tüm gelişmiş uygarlıklar Nihat Doğanizm öğretilerine uygun olarak ülke siyasetlerini yönetmektedirler. Örnek verecek olursak %100 Nihat Doğanizm felsefesine uygun olarak yönetildiği için gelişen ülkelerin başında Amerika Birleşik Devletleri yer almaktadır.

Başkan Barack Obama Amerika'yı dünyanın lideri konumunda tutabilmek için günlük 4 saatini Nihat Doğan'dan bireysel dersler alarak geçirmiş ve ülkesini böyle böyle büyütmüştür.

Eskiden Amerika bugüne değin gerçekleştirdiği saldırı ve işgallerde öldürdüğü 30.000.000 insanı niçin öldürdüğü sorusuna "Özgürlük, demokrasi, insan hakları, Amerika'nın güvenliği" gibi cevaplar veriyor ve herkes Amerika'yı yalancılıkla suçluyordu.

Oysa 11 Eylül saldırılarının ardından Nihat Doğan'dan ders almaya başlayan Amerikan devlet başkanları "anlayan anlar, anlamayan anlamaz" diyerek din iman toz duman tüm gözüne kestirdikleri ülkelere saldırmışlar ve böylece dünya Amerika'nın verdiği cevabın derin manasını düşünmekle yıllarını harcamasını sağlamışlardır.

Peki makro ekonomik dengeler üzerinde Nihat Doğanizm'in nasıl etkileri vardır? Örneğin Hollanda'yı ele alalım. Nihat Doğanizmle tanışmadan önce yıllık süt verimliliği çok düşük olan Hollanda, Nihat Doğanizmle tanıştıktan sonra "Benim memleketimin koyunu bile bir başka bakıyor" öğretisinden aldığı ivmeyle Horştayn ineğini geliştirmiş ve süt verimini artırmıştır. Bu da Hollanda'yı tarım ve sanayide ileri ülkeler sınıfına taşımıştır.

Ülkemizdeki vizyon sahibi olmayan yöneticilerimiz on yıllardır Nihat Doğanizmin derin manası ve uhrevi içeriğini idrak edememişlerdir. Sırf bu yüzden ülkemiz gelişmiş medeniyetler seviyesine bir türlü ulaşamamıştır.

Sonuncusu geçen yıl New York Central Park'ta 3.000.000 aktivistle gerçekleştirilen "13.Uluslararası Nihat Doğan Öğretileri İdrak Sempozyumu"nda dünyanın dört bir yanından gelen yüzbinlerce bilim insanı bu felsefenin yeni yaşam alanlarına uyarlamaları konusunda çalışmalar yürütmüş ve 2027 yılında Mars'a gönderilecek ilk insanlı uzay aracının isminin "Nihat Doğan the ligtning of the eternal phylosophy" olmasına karar vermişlerdir.

Aynı zamanda dünya dışı kolonileşmenin tamamiyle Nihat Doğan felsefesi doğrultusunda şekillendirilmesi için Amerikan Senatosundan çıkan karara göre NASA, yürüteceği Mars projesinde bu felsefe alanında kendisini senseilik makamına erişmemiş hiçbir astronotu görevlendiremeyecek.

Görüldüğü gibi muhasır bir medeniyet olmanın anahtarı konumundaki Nihat Doğanizm dünyada büyük rağbet görmektedir. Ancak malesef çağının çok ötesinde görüşlere sahip olan bu büyük fikir adamının görüşleri ülkemizde henüz tam manasıyla anlaşılamamıştır.

Çoğu zenginliğimize sahip çıkmadığımız için ülkemiz geri kalmıştır ancak bari Nihat Doğan'ın değerini bilelim. Nihat Doğan'ı yaşayalım, yaşatalım, sevelim, öpelim ve koklayalım. Zihinlerimiz onunla bayram etsin, ruhumuzu onun engin deryasına salalım ve beynimizi onun geniş dünyasına açalım. Lütfen...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..