Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Noterlerde borcu yoktur yazısı tarihe karıştı

Araç alım satım işlemleri için notere gitmeden önce eğer araç satıyorsanız, vergi dairesine gidip borcu yoktur yazısı almanız gerekiyordu. Gerekiyordu diyorum çünkü bu işlem tarihe karıştı. Vergi dairesine gitmenize ve borcu yoktur yazısı almanıza gerek yok. Notere gidiyorsunuz ve ruhsatınızı veriyorsunuz. Noterdeki görevli programa ruhsat bilgilerinizi giriyor ve anında satış için bir engel olup olmadığını kontrol ediyor.

Eğer aracınızın borcu var ise program uyarı yapıyor ve satış işlemini gerçekleştirmiyor. Eğer araç üzerinde hiçbir engel yok ise başarılı bir şekilde satış işleminiz noterde gerçekleştiriliyor. Bu uygulamaya geçilmeden önce satış yapacağınız gün vergi dairesine gitmeniz gerekiyordu. Borcu yoktur yazısı alıyordunuz ve aynı gün notere bu yazıyı veriyordunuz. Bunun sonucunda noter satış işlemini yapıyordu.

Noterlerin kullandığı program ile vergi dairelerinin kullandığı programlar arasında entegrasyon yapıldı. Böylece noterler vergi dairelerinden kontrollü bilgi çekebilecekler.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..