Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Number Van

Number Van
 

Çoğumuz "Doğal afet" diye yanlış tanımladığımız sel, erezyon, deprem gibi ürkütücü ve sonuçları can ve mal kaybına yol açan tabiat olayların her birine "Doğa afeti" olarak tanımlamamız gerekiyor, zira sanki bu feleketlerin her biri doğal bir olaymış gibi algı oluşmasına neden olabiliyor.

Özellikle depremlerin Fizik ve Kimya statik hesapların bulunduğu ve bu tür felaketlerin her biri birer Fiziksel olay olduğunu bilimsel verilerden anlıyoruz.

Birinci Van depreminde hepimiz yıkıldık. Yaraları sarmak adına millet olarak hepimiz seferber olurken Devletin tüm imkanları da Van için aktığını gördük. Maddi ve manevi destekten dolayı yöre halkının memnuniyeti yüzlerine yansıdığını da haber bültenlerinden şahit olduk.

Artık yavaş yavaş yaralar sarılıyor derken, Van ikinci bir depremle adeta hayalet şehir oldu. Burada yağmur yağdıkça oradaki yaşam koşulların nekadar zor olduğunu daha da iyi anlıyoruz..

Acılar paylaşıldıkça azalır.

İkinci depremden sonra, organize eksikliğinden dolayı yardımlarda bazı aksamaların yaşandığı görülse de Devlet tarafından Valiliğe ödenek gönderildiğini biliyoruz. Umarız kısa zamanda gerçek depremzedelere yardımlar ulaşır ve ulaşacağına inanıyoruz..

Kötü kış şartları göz önünde bulundurularak çadırların yerine prefabrik evlere dönüştürülmesi için üretime başlandığı ve perderpey deprem bölgesine ulaştırıldığını biliyoruz.

Depremden zarar gören esnaf ve küçük ölçekli kobi kuruluşlarına maddi destekler verilirken, vergi demelerinde de ertelemeler yapıldı.

Bazı vatandaşlar tarafından Van'ın afet bölgesi kapsamına alınmamasından şikayetçi olduklarını görüyoruz. Oysa afet bölgesi demek, imar çalışmalarının durması demektir, Van'da hayat durur demektir.

Herşeye rağmen hayatın devam etmesidir güzel olan..

Van ili, Büyük Şehir kapsamına alma çalışmaları sürdürülüyor. Gerçekleştirildiği takdirde Van'a daha büyük maddi destekler yapılacağı ve Van'ın çehresinin değişeceğine inacım sonsuzdur..

Millet ve Devlet olarak Van'a yapılan maddi-manevi desteği, ben ne Marmara depreminde gördüm nede Düzce depreminde.

Umarım Van halkı bu sentezleri iyi yapıyordur, iyi yapacaktır..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..