Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '09

 
Kategori
Meslekler
 

Onur mücadelesine davet

Onur mücadelesine davet
 

Hiçbirşey güneşin doğuşunu engelliyemez


Haksızlığa karşı duran, emeğinin alın terinin akıttığı kanın karşılığında Adalet, eşitlik ve insan onuruna saygının gerçekleşmesini isteyen, çocuklarına aydınlık yarınlar bırakmayı ve insanca yaşamayı amaçlayan Assubay meslektaşım;

Sicil, sürgün, ceza tehdidi ile yıllarca sustun, susturuldun; açlık sınırında emekli maaşına mahkum edildin, sosyal ve ekonomik hakların engellendi, OYAK tarafından yok kabul edildin..

Halâ susacak mısın?

Haksızlıklara tepkisizlik yeni haksızlıklara davetiyedir diyerek haksızlığa isyanını onurlu bir insan olarak haykıracak mısın?

Senin vatanseverlik duyguların istismar edildi; hiçbir talebimizde imtiyaz ve ayrıcalık yoktu, hiyerarşiye hep saygılıydık; hak etmemize rağmen önyargılarla gasp edilen haklarımız dışında; ne özel lojman, ne koruma ve şöför, ne eşlerimiz için Vip kuaförü, ne ayrıcalıklı özel dinlenme tesisleri, ne de A tipi poliklinik hizmeti talep ettik!..

Delikanlı çağımızda akranlarımız sevgililerinin elini tutarken, bizler silah tuttuk , onlar şarkılar söylerken bizler marşlar ezberledik; onlar sevdiklerine kır çiçekleri toplarken biz kır çiçeklerini terimizle kanımızla suladık.
Onlar sıcak yataklarında iken biz ağır iklim koşullarında dağlarda, denizlerde , kışlalardaydık...
Bir ayın asgari 10 gününü nöbet, gece eğitimi, tatbikat gibi özel görevlerle bir tek kuruş fazla mesai ücreti almadan geçirdik!

Evlatlarımızın doğumunda sevdiklerimizin mutlu günlerinde, acılarında yanlarında olamadık; görev verildiğinde de , ölüme giderken de muhakemesiz hapis cezası aldığımızda da yüreğimizde ve aklımızda hep vatana sadakat ve hizmet duygusu vardı; genç bedenlerimiz vurulurken, arkadaşlarımızın kollarında son sözümüzde vatan sağolsun dedik!

Bu kadar ağır koşullarda çalışırken büro memurları ile aynı dereceden göreve başlatıldık, önyargılar sonucu tahakküme varan haksızlıklar yaşadık; kol kırılır yen içinde kalır dedik, kolumuzdan sonra kanadımız ve umudumuz kırıldı ...

Halâ susacak mıyız?

Bayramları 15 yıllık elbise ile geçirerek, torunumuza, şehidimizin yetimine bayram harçlığı vermemenin ezikliğini duyarak ruhumuzda fırtınalar kopmasına izin mi vereceğiz?

Artık yeter; hiyerarşiye değil haksızlıklara, keyfi uygulamalara karşıyız, ne imtiyaz ne de daha fazlasını istiyoruz tek talebimiz adalet eşitlik ve insan onuruna saygıdır.

Bize verilen sözlerin, senetlerin karşılığını istiyoruz, karşılığı yoksa verenleri gönlümüzle yargılayacağız. Sosyal demokratik hukuk devletine olan inancımız zayıfladı, hukukun guguk olmasını istemiyoruz ...

Bizlere haklılığımızın tescil edilerek verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz; Genelkurmay, siyasiler ve MSB arasında tenis topu olmak istemiyoruz. Adalet ve reform yanlısı Genelkurmay Başkanı'mız Sn. İlker BAŞBUĞ’un direktiflerinin hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Vatanseverlik duygularımızın daha fazla istismarına izin vermiyeceğiz. Bir parmak bal yalatılarak ruhumuzdaki haksızlıklara karşı isyanımızın ateşini kimse söndürdüğünü zannetmesin. 1975 yılında hak aradıkları için isyanla suçlanıp acımasızca haksızlığa, çilelere mahkum edilenler bize ibret değil mücadele gücü vermektedir.

Bizleri ölüme gönderenler bizim mayın tarayıcısı makineler değil;insan olduğumuzu unutmamalıdırlar.Sadece göreve gönderilirken ve şehit cenazelerinde anılmak istemiyoruz!..

Biz hiyerarşiye hep saygı duyduk, mesai mevhumu gözetmeden çalıştık , ölüme tereddütsüz gittik. Vatan , Bayrak ve TSK için terimizi, kanımızı canımızı verdik, önyargıların olmadığı, adalet, eşitlik ve insan onurunun ön planda olduğunu görmek en büyük hakkımızdır.

Biz hayatımızı gençliğimizi verdiğimiz TSK'nın adaleti ile övünmek istiyoruz. Gayretlerimiz bizi her gün biraz daha saran sevgisizlik sarmaşığından kurtulmak içindir. Anayasanın teminatı , peygamber ocağı ve her kuruma örnek olan TSK bizlere üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmelidir!

Kahraman, fedakar ve onurlu Assubay meslektaşlarım ;Haklarımız için bir meşale yakarak yola çıktık. Bu yol zahmetli bir yoldur. Bu yasal onur mücadelesinin içinde mi olacaksın, yoksa haksızlıklarını kader olarak yorumlayıp susacak mısın?
Karar senin !..





Windows
 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..