Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Ordu da demokratlaşıyor

Ordu da demokratlaşıyor
 

Ordu da Demokratlaşıyor


Komutanlar dün istifa etmişler.(basın29.07.2011, cuma) 

Hayırlı olsun, ne diyelim. Güzel Türkiye(m) bundan sonra geleceğe daha bir umutla bakabilir... 

''Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetlei komutanı Hasan Aksay ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit, zâten 30 Ağustos'ta emekliye ayrılacaklardı.'' (bugün30.07.2011, cumartesi) 

Halbukî, ''Genel Kurmay Başkanı İşık Koşaner'in ise, 2 yıl daha süresi vardı.'' (basın29.07.2011, cuma) ama O da istifa etmiş. 

Ne yapalım, canları sağolsun. Yıllarca bu vatan'a hizmetetmiş kişiler olarak kendilerine teşekkür etmekten başka, yapabileceğimiz bir şey yok. Fakat Kahraman ordumuzun içinde O görevleri hakkı ile îfâ edebilecek kâbiliyette daha çook vatan evladı var. 

Zâten emeklilikleri gelmiş olan Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetlei komutanı Hasan Aksay ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit'in emeklililerini anlamak mümkün de emekliliğine daha 2 yıl gibi bir zaman varken, görünürde de istifâ etmesini gerektirecek bir şey yok iken, Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner'in istifâ etmiş olmasını anlıyamadım. 

Aslında gâyet te iyi götürüyordu bu işi... 

Ama belki de bu istifalarla, Türkiye'nin Demokratikleşme yolundaki atılımlarından birine daha, belki de hiç farkında olmadan, büyük bir hizmet etmiş oldular. 

Fakat çok ta dert değil. Çünkü bu işi; güzîde odumuzun içinde, hakkı ile îfâ edebilecek, daha çook değerli komutanlar olduğuna inanıyorum. 

Dışardan (ABD veya Avrupa tarafından) nasıl karşılandığı, inanın benim için, gerçekten hiç mühim değil... 

Bu, seçilmişlere yapılmak istenen dayatmaların, Sivil İrâde tarafından artık bundan sonra hiç te kaal'e alınmıyacağının göstergesi olmuştu. 

Türkiye bunu da aşmakla önünün daha da açılmasını sağlamıştır... 

Teşekkürler Sayın Paşalar. Bilerek veyaya bilmeyerek; isteyerek veya istemeyerek te olsa, Demokrasimizin gelişimine yapmış olduğunuz bu çok mühim katkıdan dolayı sizlere, yine de teşekkürler. 

Memleket ve Millete hayılı olsun... 

Sağlık ve Muhabbetle 

Bektaş Azizoğlu
30.07.2011, cumartesi
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..