Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Özel araçlarda çocuk koltuğu mecburiyeti

Özel araçlarda çocuk koltuğu mecburiyeti
 

Özel araçlarda çocuk koltuğu kullanımı 1 Haziran’dan itibaren mecburi oluyormuş.

Arabası ve çocuğu olup da bu koltuğu kullanmayana zaten rastlamadım. Elbette kullanmayanlar vardır ama en azından tanıdığım insanlar bunu, bu kanunu çıkaranlardan çok düşünüyorlar. Kim kaza yapmak ister ve kim çocuğuna zarar gelmesini ister?

Emniyet kemeri de öyle… İnsan önce kendini düşünecek. Sırf cezası var diye takmayacak. Topluma bir şeyleri eğiterek öğretmeliyiz. Zaten yasaktan hoşlanmayan bir milletiz.

Elbette bu koltuk kullanılmalı ama bir de mecburi durumlar var.

Yalnız, sırf ceza geliri elde etmek için kanun çıkarılmayalım.

Çocuk koltuğu mecburiyeti de sanki böyle bir amaç taşıyor gibi. Üzerinde pek fazla düşünülmüş gibi gözükmüyor.

1.50 boy ve 36 kiloya kadar çocuklara mecburiymiş. 10-11 yaşındaki, kazık kadar çocuğu nasıl oturtabilirsiniz oraya? Ya bir ailenin böyle boy boy 3 çocuğu varsa, o nasıl olacak?.

Geçen gün yanımızdan bir ana okulu servisi geçti. Aklıma geldi. Bu servislerde çocuk koltuğu yok. Şimdi tamamı koltuk mu olacak?.

Bir koltuk kaç lira? Onun da KDV si lüx sınıfından %18 midir?.

Taksilerde çocuk koltuğu yok. O nasıl olacak? Özele ceza, ticariye serbest mi?. Herkesin arabası yok. Bazen eş dost arabasında 2-3 çocuklu bir aile seyahat edebiliyor. Cezayı ödeyince çocuklar kurtulacak mı?.

Şehrin bütün yükünü çeken minibüsler? En çok çocuk onlara biniyor. Onlar ne olacak?

Ya trenler? Metro? Bırakın çocuk koltuğunu, oturacak koltuk olmuyor kalabalıktan kucağında çocuklu insana. Belediye ve halk otobüsleri? Onlar da koltuklanacak mı?.

Arabası olanlara mecburi, toplu taşıma araçlarında ne olursa olsun.. Buralara da çocukla binme yasağı getirilsin, olsun bitsin.

Hani çocukları düşünüyorduk?.

Bir kanun, her şey adam akıllı düşünüldükten sonra çıkarılmalı. Ceza için olmamalı. Çıkarmış olmak için çıkarılmamalı. Arkasında soru işaretleri bırakmamalı.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..