- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pastırmalı kuru fasulye
Pastırma ile kuru fasulyenin tadı birleşince çoğu kişinin midesiyle beraber ruhları da şenlenir çünkü yiyecekler kararında yenilince bedenimize olduğu kadar ruhumuza da pozitif etkileri vardır. Pastırmalı kuru fasulye de güçlü etkisi olan yiyeceklerden biridir ve mutfağa girip gönlümüze göre malzeme kullanarak yemeğin lezzetini artırabiliriz.
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
5 büyük dilim pastırma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates sosu
2 büyük baş soğan
4-5 tane kurutulmuş biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kurutulmuş maydanoz
1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Kuru fasulyeler soğuk suyla yıkandıktan sonra en az iki saat kaynamış suda bekletilir. Fasulyelerin vitamini kaybolmasın diye aynı suda pişirmekte yarar vardır. Daha sonra bir düdüklü tencerenin içine fasulyeler, pastırmalar, rendelenmiş veya ince kıyılmış soğan, domates sosu, tuz, yağ ve baharatlar ilave edilir. Fasulyelerin hizasını biraz geçecek şekilde sıcak su konulur ve düdüklü tencerede 45 dakika pişirilir.
Kuru fasulye yemeğinin yanında turşu, kuru soğan, ayran üçlüsü iyi gider ve sağlığımıza bomba etkisi yapar.
Afiyet olsun.