Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Renklerle dans

Renklerle dans
 

Kırmızı, sarı, yeşil, kahverengi, turuncu benim gördüğüm renkler ya sizin gördükleriniz? İşte sonbahar da gördüklerim. Ne muhteşem bir manzaradır o. Mevsimlerin hepsinde mucizevi güzellikler görürüm ancak sonbahar sanki bir başkadır benim için. Sonbahar da bir başkaldırış görürüm, bir boyun eğiş, bir hüzün ama hüznün içinde umut.

Bir türlü bitmeyen sıcaklara inat, ağaçların yapraklarının renkleri değişirken bir başkaldırış, ara ara sokakları yıkayan yağmurları ile hüznü ama sıcaklardan sonra gelen yağmur olduğu için hüznün yanı sıra bir sevinç, umuttur aynı zamanda.

Yazdan sonra gelen bir mevsim olması itibariyle mekanlarını terkedenler yavaş yavaş geri dönmeye başlamışlardır. Şehir yine eski işlevine dönmeye başlamıştır. Okullar açılmış, caddeler, sokaklar neşesine kavuşmuştur. Ayakların altında çıtır çıtır, renk renk yapraklar. İnsan kendini bir tablonun ortasında hisseder sonbaharda. Kuru, oraya buraya savrulmuş yapraklar büyülü bir hava verir sonbahara.

Kimi gün sıcak olur adeta yazdan kalma bir gün dedirtir, kimi gün soğur birden bire işte kış erken geldi dedirtir. Anlayacağınız şaşırtır insanı sonbahar tıpkı kadınlar gibi.

Kimileri sonbaharı hiç sevmezler. Oysa sonbaharda nice dostluklar, nice aşklar başlamıştır kimileri için. Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir söz vardır hani. Bu da onun gibi işte. Bana göre güzel olan başkasına kötüdür, karanlıkları anımsatır.

Hayatının sonbaharını yaşayanlara bakarsak onda da görürüz güzelliği, hayata tutunmanın nasıl olacağını. Yaşanmışlıklarından üzüntüyü, deneyime; acıları, durgun göllere; sevinçleri, huzura; nefretleri, bağışlamalara dönüştüren hayatının sonbaharını yaşayanlardır. Onların yüzünde bir dinginlik görürsünüz, bir keyifli hal vardır tavırlarında. Bilirler ki hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Ne göründüğü kadar kötü, ne göründüğü kadar acı. Hepsi geçicidir. En büyük aşklar, en büyük acılar hepsi geçicidir. Olayları yerli yerine oturtmuş, hayatına geniş hoşgörü getirmiş bunun etkisiyle huzuru bulmuş kişilerdir. Ya da onlar sonbaharın sadece soğuk ve kuru dalları kalmış ağaçlarını yaşayan kesimlerdir. İşte sonbaharda her şey, tabiatta, insanlarda renk renk dolaşır dururlar.

Sizlerin sonbaharınızın hem çevrenizde hem içinizde güneşli, huzurlu, sarı, kırmızı, turuncu, yeşil renkli cümbüş içinde geçiyor olmasını diliyorum.

 
Toplam blog
: 18
: 1220
Kayıt tarihi
: 08.11.07
 
 

1957 yılının Kasım ayında dünyaya gelmişim. Neşeli, hayatı seven dolayısı ile insanları seven biriyi..