Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Sahipsiz milyonlar

Çağlayanda Cumhuriyet tarihinin en büyük mitinglerinden biri gerçekleşti bugün. Katılamayan, yollardan geri dönen, evlerinden izleyen, yürekleriyle orada olan onmilyonlar daha vardı.

Ankaranın ardından İstanbuldaki bu mitingin değerlendirmesini çok iyi yapmak gerekiyor. Evet sahipsiz milyonlar meydanlarda artık.

Hepsinin ortak değerleri, Cumhuriyete, Laikliğe, Atatürk ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkmak, korumak, kollamak, ileriye görtürmek, çağdaş dünya seviyesinde bu değerlerini yaşamak.

Bu özlem, yılların bir birikimi. Bu sadece iktidara , Cumhurbaşkanlığı seçimine bir tepki değil. Yıllardır sandığa kafası karma karışık bir şekilde giden seçmen, kendilerini temsil edecek gercekten bir Sosyal Demaokrat parti bulamayan, özlediği bir iktidarı göremeyen, Laik çağdaş bir iktidar arayışının haykırışları.

Bu milyonlar en geç kasım ayında yapılacak genel seçimlerde ne yapacaklar peki. Kendilerini sandıkta nasıl ifade edecekler, kimler taşıyacak iktidarda, o, sesleri , o gönülleri , o yürekleri.

İşte onun için oradalar, özlemleri için, artık onmilyonların iktidarda olmasını istedikleri için, tek ses , tek yürek olmak istedikleri için. Özlemlerini artık iktidarda görmek istedikleri için.

Milyonlar mesajlarını verdi. Mesaj alması gerekenler sadece iktidar partisi değil. Bütün siyasi partilerin bundan bir ders alması gerekmektedir. Bu halk orada , gördünüz, onmilyonlar.

Artık bunun sandıkta siyasi bir karşılık bulması gerekmektedir. Şu andaki oluşumlarla bu onmilyonlar yine sandıkta paramparca olacaklar ve yine Türkiye Cumhuriyeti nin onmilyonları iktidarda temsil edilemeyecek.

Sosyal Demakrat partiler artık en kısa zamanda kendilerini toparlamalılar ve bu onmilyonlara sahip çıkmalılar.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 20
: 665
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun, siyasi , ekonomik ve konjüktürel gelişmeleri birlikte..