Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonlar Ligi'nde şans Fenerbahçe'nin yanında

Şampiyonlar Ligi'nde şans Fenerbahçe'nin yanında
 

http://www.haberalemi.net/resimler/haberler/34283.jpg


Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ikinci turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. İki kez üst üstte UEFA şampiyonluğu yaşayan Sevilla'nın Şampiyonlar Ligi'nde her hangi bir başarısı bulunmuyor. Fenerbahçe'ye oranla tecrübesiz bir takım.

Fenerbahçe ikinci tur ilk maçını Kadıköy'de oynayacak. Bu sezon içerde maç kaybetmeyen sarı lacivertliler Sevilla'yı da eli boş göndermeyi başaracaktır. Reel Madrid, Barselona, Manchester United gibi büyük takımların yanında Sevilla mütevazı bir takımı. Gruplarda sadece Arsenal deplasmanında mağlup olan Sevilla, diğer bütün maçları kazanmayı başardı. Ancak La Liga'da istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyorlar. Lige son derece kötü başlayan Sevilla kendi evinde iyi futbol oynuyor ve rakiplerinden az gol yiyor. UEFA'da iki kez kupayı kaldılar ve son derece kaliteli kadroları var. Frederic Konute ve Fabiano en etkili silahları. Bütün ispanyol takımları gibi çabuk ve ayağa pas yapıyorlar, kanat organizasyonlarını sık sık deneyen bir takım. Defansın sağ ve sol kanadında oynayan oyuncular sıklıkla ataklara destek veriyorlar. Daniel Alves'e özellikle dikkat edilmeli. Sevilla takımı kolay oyundan düşen bir takım hüvviyetinde, Fenerbahçe erken bir golle rakibin moralini bozabilir ve turu getirecek sokoru elde edebilir.

Kadıköye'de iyi futbol oynayan sarı lacivertliler Sevilla'yı da devirecektir. Rakip diğerlerine oranla zayıf görünse de sonuçta grubu lider tamamlamış bir takım. Kendi evinde iyi sonuçlar alıyor fakat Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da avrupalı gibi oynuyor, kolay kolay da evinde maç vermez.

Sevilla'nın futbolu düşüşte. Fenerbahçe ise tempoyu artırıyor her geçen gün. Taraftarlar rahat olsun...

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..