Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

06 Kasım '09

 
Kategori
Satranç
 

Satranç Turnuvası

Satranç Turnuvası
 

“27 kişi” İstanbul Şampiyonluğuna hak kazandı...

Büyükçekmece Belediyesi ve Türkiye Satranç Fedarasyonu İstanbul İl Temsilciliğinin Büyükçekmece Kültürpark Barış Manço Kültür Sanat Eğitim Merkezinde ortaklaşa düzenlemiş olduğu İstanbul Birinciliği Büyükçekmece ayağı müsabakaları çekişmeli geçti.

Puan usulü yapılan ve iki hakemin görev yaptığı müsabakalarda 40 satranççıdan 27 kişi dereceye girerek İstanbul şampiyonluğuna katılmaya hak kazandı. Turnuvanın Büyükçekmece ayağında birinciliği; 6 puanla Oktay Ertan, ikinciliği 5 puanla Cem Altın, üçüncülüğü de 5 puan ile Egemen Barış Durmaz kazandı. İstanbul şampiyonluğunda dereceye girecek olan yarışmacılar grup elemelerinden geçtikleri takdirde Türkiye Finalinde oynamaya hak kazanacaklar.

Büyükçekmece Kültürpark Barış Manço Kültür Sanat Eğitim Merkezindeki Satranç organizasyonunu yürüten Türkiye Satranç Federasyonu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Işık dereceye girenlere Büyükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş ve Kültür Müdürü Nazan Karagözoğlu ile birlikte başarı belgelerini ve madalyalarını takdim ederek teker teker kutladılar. Turnuvaya ve satranca gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Mustafa Işık katılan sporculara velilere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Müsabakaya katılan yarışmacıların madalya törenine katılan Büyükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş, Satrancın; insanın zekâsını geliştirdiğini, rahatlattığını, bu nedenle satranca gönül veren herkesin boş vakitlerinde iyi bir zaman geçirebilmeleri için devamlı çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Katılımın yoğunluğundan ve turnuvaya gösterilen ilginin çok olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Nazan Karagözoğlu, Büyükçekmece bölgesinde satranç Kulübü ile ilgili çalışmaların başlatılacağını dile getirerek “Turnuvaya gösterilen ilgi büyük. Anlaşılıyor ki böylesine güzel bir spor dalının bir kulüp altında birçok satranca gönül vermiş genç faydalanıp boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilir.”şeklinde konuştu.

Kaynak bilgi ve Fotoğraf: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı..

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..