Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Eğitim
 

SBS'ye devam... SBS, ülkemizi AKP'den kurtaracak

SBS'ye devam... SBS, ülkemizi AKP'den kurtaracak
 

1, 6 Milyon çocuk SBS için dersaneye gidiyormuş. Önümüzdeki 2 yılda en az 1, 1 milyon öğrenci daha eklenecek ve 2, 7 milyon öğrenci SBS için dersaneye gitmiş olacak. Bu 2, 7 milyon öğrenci oy kullanmayacak ancak bunların anne ve babalarının 5, 4 milyon kişi olduğunu ve herbirinin birer seçmen olduğunu unutmamalıyız.

Ülkemizde 5 milyondan fazla seçmen SBS’nin olumsuz sonuçları nedeniyle SBS'nin mucidi olan AKP'ye ders vermeye hazır bir şekilde 2011 seçimlerinde sandık başına gidecekler. 5 milyon seçmen en az yüzde 12 oy demektir.

3 yıl ardarda yapılan SBS'lerin öğrencileri çok erken yaşlarda dersanelere yönlendirmesi hem çocuklar hem de aileler üzerinde olumsuz etki yapıyor. Çocuklar çocukluklarını yaşayamayıp ciddi psikolojik sorunlar içinde olurken, ailelerde önemli maddi yükler altına giriyorlar.

5 Milyon seçmen bu yükün bedelini sandıkta ödetecektir. Bu hesabımızda olmayan ablalar, abiler, büyükanneler, büyükbabalar, amcalar, halalar, teyzeler, dayıların da sayısının az olmadığı gözardı edilmemelidir.

Hesabımıza devam edelim: SBS’lere 3 milyondan fazla çocuk giriyor. Bu sınıflarda okuyan 1 Milyon çocuk ise hiç sınava girmiyor ya da giremiyor. Yani yaklaşık 2, 5 milyon çocuk dersaneye gitmiyor. Neden gitmedikleri konusunda tahmin yürütmek hiç de zor değildir. Dersane demek para demek ve aileler için bu parayı bulmak hiç kolay değildir. Birçok anne baba bu nedenle çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getiremediklerini düşündükleri için kendilerini ezik hissetmektedir. Yalnızca anne ve babaları saysak, en az 3 milyon seçmen de çocuklarını dersaneye gönderemeyen kesimden çıkar. Bu da yaklaşık yüzde 8 oy yapar.

2011’de yapılacak seçimlere giderken SBS – MEB – Dersane üçgeninde sıkışıp kalmış ve bundan zarar görmüş yüzde 20 seçmenin kararında bu durumun etkisi göz ardı edilmeyecek oranda olacaktır. Bu yüzde 20’den AKP’ye düşen pay 2007 seçimlerine göre bakarsak yüzde 10, 2009 seçimlerine bakarsak yüzde 8 etkileyecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın SBS macerası sona ermezse bunun meyvelerini 2011 seçimlerinde alacağız ve Türkiye AKP iktidarından hiç ummadıkları bir nedenle kurtulacak. Eğitim sistemimizi allak bullak eden SBS, iyi bir sonuca yol açmış olacak.

Ankara, 9 Haziran 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..