Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Seçimlere gölge düşürtmek dürüstlük müdür?

Seçimlere gölge düşürtmek dürüstlük müdür?
 

seçime gölge düşürenlerden dürüstlük beklenemez.


Yerel seçimlerin bir kardeşlik ve hoşgörü havasında geçmesi beklenirken 29 mart akşamı gördük ki iktidar yani AKP yandaşları sandık sayım bölgelerinde elektrikleri keserek seçime gölge düşürmüşlerdir, sadece Ankara'da değil bu durum İstanbul'da da gerçekleşmiş sandıktaki küçümsenemeyecek kadar oyların büyük bir bölümü geçersiz kabul edilmiştir.

Elektriklerin kesilmesi ile sandık bölgesindeki bazı oy pusulası torbalarının çalındığı ihbarı verilmiş, demek oluyorki çekişmeli siyasi partilerin her seçim döneminde seçime gölge düşürmeleri utanç verici ve dürüstlüğe yakışır bir davranış değildir.

Sinop'ta AKP nin başkanlığı kaybetmesinin ardından yine Sinop'un ilçesi Boyabat'ta seçime gölge düşmüş AKP seçime gölge düşürmüştür, nedeni ise sandık bölgesinde oy pusulalarının değiştirildiği iddia edilmekte 50 kadar oy pusulasının AKP'ye yazıldığı iddia edilmektedir, sonuç olarak seçimi şaibeli olarak 35 oyla kaybeden taraf bu durumu yargıya taşımış kararı yüce yargı verecektir.

Öyle zannediyor ve inanıyorumki ben bu ili istiyorum diyenler zorla da olsa o illerin başkanlığını alabilme çabası içinde seçime gölge düşürmüşlerdir,

Başlangıçta seçmeni dinlemeyenlere seçmen 29 Mart akşamı sesini duyurmayı da başarmıştır, aşağıda link verdiğim yazımda sayın Tayyip Beye seslenmiştim size yani AKP'ye Sinop'tan oy yok demiştim oda bunun tam tersi Sinop'u istiyorum demiş, Sinop seçmeni sayın başbakana gereken cevabı vermiştir. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=162727 buna rağmen Sinop'lu seçim döneminde devlet yardımını keseceğiz diyerek tehditlerede maruz kalmıştır.

Devlet hiç kimsenin saltanat makamı değildir, devlet ülke vatandaşına hizmet için vardır, bu tür art niyetli tehditlere iki yıl sonrasında yapılacak genel seçimlerde cevap verilecektir.
 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..