Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '16

 
Kategori
Güncel
 

Şehit cenazesinde bir vatandaş; gömlek cebinde kaçak sigara ve gözlerinde yaş.

Şehit cenazesinde bir vatandaş; gömlek cebinde kaçak sigara ve gözlerinde yaş.
 

Görsel internetten alınmıştır.


Türkiye tütün pazarının yaklaşık % 20'lik bir kısmını kaçak tütün mamülleri oluşturmakta. Yani kaçak sigara! Yasal olarak satılan sigaranın yaklaşık onda 8-9'luk bir kısmı devlete vergi olarak giderken,kaçak sigaranın gelirinin hemen hemen hepsi satıcılara ve kaçakcılara gitmektedir. Sigarayı çok seven ve tüketim ortalamasında dünya seviyesinin ciddi anlamda üzerinde olan bir ülke olarak, yukarıdaki veriler ışığında kaçak sigara üzerinden sağlanan gelirin boyutunu varın siz düşünün. (Yıllık Pazar hacmi 30 milyar dolar)

Peki ülkemizde kaçak sigara pazarı kimin elinde? Hangi örgütün ciddi anlamda bir gelir kaynağı? Bir çoklarımız için bu soruların cevabı basit, tekrar edelim de bilmeyenler de öğrenmiş olsun.

Cevap: PKK, evet Pkk terör örgütünün en büyük gelir kaynaklarından biri sigara kaçakçılığı ve kaçak sigara pazarının sahibi, diğeri de uyuşturucu ticareti fakat o konu farklı olduğu için başka bir blogda ele alırız inşallah.

Buraya kadar herşey net ve anlaşılır. Benim asıl anlamakta zorlandığım ve içinden çıkamadığım konu farklı, asıl konu bu kaçak sigaranın tüketimi ve tüketeni!

Ey vatan sevdalısı yurttaşım!

Ey şehidine saygılı ve askerine,p olisine sahip çıkan kardeşlerim!

Ey demokrasi kahramanı abilerim, ablalarım!

Ey terör karşıtı arkadaşım!

Terörle mücadele sadece askerin, polisin görevi değildir. Terörle mücadele topyekün bir ülke meselesidir.T erörle mücadele bir ideal ve onun gerekliliği yerine getirilmesi gereken toplumsal bir sorumluluktur.

Vatanımı seviyorum demek, miting alanlarını doldurup bayrağımızı dalgalandırmak, şehit cenazelerinde ''şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganları atmak, davranışlarımızla ve ülkemize olan sorumluluklarımızı yerine getirmekle desteklendiğinde anlam taşır.

Eğer ki sen şehit cenazesinde göz yaşı dökerken, gömleğinin cebinde kaçak sigara taşıyorsan (taşıyan oldukça fazla) bu nasıl bir kısır döngüdür, bu nasıl anlaşılması zor bir denklemdir.

Terörle mücadelede görev yaparken de arkadaşlarımla çok tartışırdım. Çıktğımız uzun süreli görevlerde karton karton kaçak sigara alırlardı yanlarına, bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Biz ne ile kim ile mücadeye gidiyoruz ve kimin kesesine ellerimizle para koyuyoruz?

Şahsi çıkarlarımız ve zevklerimiz için bir paket sigarayı üç lira ucuza alacağız diye, sonunda zararı milyon liraları bulan yıkımlara neden olduğumuzun farkında mıyız?Manevi yıkımından bahsetiyorum bile!!!

Özellikle doğu illerinde ve büyük şehirlerde, her yerde kaçak sigara standları mevcut, hatta bırakın standı kaçak sigara satan büfeler, tekel bayileri mevcut. Bunlara göz yumulması, müdahale edilmemesi bizim olduğu kadar ayrıca ilgili devlet kurumlarının ayıbı.

Ey kaçak sigarayı içen ve aynı zamanda vatan sevdalısı kardeşim!

Ne olduğun kulağımda öylesine çınlıyor ki; ne dediğini duyamıyorum.

Saygılarımla... 11 EYLÜL 2016 / Özkan SARI

 
Toplam blog
: 102
: 4394
Kayıt tarihi
: 05.09.15
 
 

Kalın Sağlıcakla... ..