Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Sezonun ilk derbisi... Beşiktaş 2-2 Fenerbahçe

Sezonun ilk derbisi... Beşiktaş 2-2 Fenerbahçe
 

Spor Toto Süper Lig 8.hafta mücadelesinde sezonun ilk derbisi Fi Yapı İnönü Stadı'nda, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynandı. Oldukça çekişmeli ve keyifli geçen maçta, iki takım da ikişer gol atarak sahadan birer puanla ayrıldılar.

Derbide ev sahibi takım Beşiktaş sahaya Mersin İdman Yurdu maçındaki kadrosundan sadece Necip'i değiştirerek çıktı. Necip'in yerine Aurelio görev yaptı. Fenerbahçe'de ise Aykut Kocaman, önceki maçtan farklı olarak sakatlıkları geçen Volkan ve Mehmet Topuz'un yanı sıra, Caner Erkin ve Bienvenu'ya da forma verdi. 

Maç dengeli başladı. İlk 4 dakika boyunca takımlar kontrollü bir şekilde oynadı. 4.dakikada Fenerbahçeli taraftarların stada girmesiyle oyun durdu, bir süre sonra tekrar başladı. İki takımın futbolcuları da bu olaydan sonra maça konsantre olmakta biraz daha zorlansa da, Simao'nun golüyle futbolun zevkli yanını görmeye başladık.

12.dakikada Simao ceza sahası dışından gelişine enfes vurdu ve ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra kontrolü Fenerbahçe'nin eline daha çok verdi siyah beyazlı takım. Sarı lacivertliler pozisyonlar bulsa da değerlendiremediler. Böylece soyunma odasına gidilirken Beşiktaş 1-0 öndeydi.

İkinci yarı çok daha zevkliydi. Çok hızlı başladı. Beşiktaş'ın 2.yarının başında direkten dönen bir topu var Mustafa Pektemek'le. Daha hırslı, istekli başlayan taraf olarak görünen siyah beyazlılar, rakip kaleye gitmeye çabalasa ve bunu başarsa da ikinci golü bulamadı. Dakika 60 olduğunda da kalesinde golü gördü. Oyuncu değişikliklerinin ardından maç yine hareketlendi, Almeida oyuna sonradan girerek güzel bir kafa golü attı. Son dakikalarda Baroni'nin serbest vuruştan harika bir şut çıkarması, konuk takıma 1 puanı getirdi.

Öncelikle her iki takımı da oynadıkları futboldan dolayı tebrik ediyorum. Olaysız, güzel, temiz bir maç oldu bana göre ki keyif de verdi. Beşiktaş da, Fenerbahçe de buldukları pozisyonlarla, mücadeleleriyle izleyenleri memnun bıraktı. Maçın hakkı bana göre beraberlikti, topla oynama yüzdelerinin birbirine çok yakın olduğu maçta, her iki taraf da iyi mücadele ederek hanelerine puan yazdırdılar.

Beşiktaş'ta dikkatimi olumlu anlamda dikkatimi çeken futbolcular, yediği son hatalı gol haricinde Cenk, çalışkanlığıyla ön plana çıkan Mustafa Pektemek, haftalarca susup özellikle uzaktan şutlarıyla bu maçta ön plana çıkan Simao, sonradan girip skora etki eden Almeida, etkili paslarıyla Quaresma'ydı. Kötü oynadı diyebileceğim bir futbolcu da yok açıkçası fakat bu isimler kendilerini biraz daha gösterdiler.

Fenerbahçe'de ise kaleci Volkan'ın kurtarışları iyiydi. Caner Erkin benim dikkatimi çekti, mücadelesini ben beğendim. Takdire değerdi. Cristian Baroni gayet iyiydi, özellikle attığı gol harikaydı. Alex etkisiz kaldı bana göre, bu takım ondan daha fazlasını bekliyordur muhakkak. Aynı şekilde Gökhan Gönül de öyleydi bence. Emre Belözoğlu da fena görünmedi. Fenerbahçe'de de olumsuz anlamda eleştirebileceğim bir futbolcu yok açıkçası, iyi mücadele ettiklerini düşünüyorum.

Sezonun ilk derbisi oldukça güzeldi... Umarım bundan sonraki derbiler de aynı tatta, aynı heyecanda olur... Her iki takıma da ligde başarılar. 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..