Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Silivri'deki Siverekli Ahmet Yanardağ

Silivri'deki Siverekli Ahmet Yanardağ
 

Silivriye tepeden bakış


Başlığı okuyanlar Silivri denince aklan gelen cezaevinde yatan Siverek'li gibi algılayabilir ancak Silivri'deki Siverek'li Ahmet YANARDAĞ resimdeki manzaraya hakim bir noktada yaşayan çok sevecen samimi insani diyaloğlara açık siradışı bir yaşam hikayesine sahiptir.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı yerleşim yerlerine servis yapan gezgin bakkal olan babasının çırağı olarak hayata başlayan Ahmet YANARDAĞ sonrasında terzilik sanatını öğrenince Siverek'te yerleşik yaşamaya başlar. Askerlik için batıya gelen Ahmet YANARDAĞ sonrasında terzilik mesleğini İstanbul'da devam ettirir.

Dost ahbap diyaloğlarıyla tanıştığı Silivri'nin yerlisi hanımefendiyle evlenir ve İstanbul Kurtuluş'ta yaşamını devam ettiren aile İstanbul'un giderek kalabalıklaşması ve emeklilik dönemlerinin başlamasıyla Silivri'ye yerleşmeye karar verirler.

Ben Silivri'ye Ahmet ağabeyi ziyarete gittiğimde bana e.beş karayolundan Silivri'ye ulaştığında sırtını Hayat Hastanesine ver, karşıya bak, kırmızı şapka sallayan birini görürsen oraya gel diyecek kadar adres tarifini de mizahlaştıran bir yapıya sahiptir. Misafirperverliği paralelinde sohbet ederken mizahi tarzıyla arada bir karşılıklı gülmemek mümkün değil.

Ve önemli bir özelliğide hatıralarına bağlı nostaljik biri olmasıdır; bu doğrultuda ben kendisinin izniyle yazdığım bu bu blogu okuyan Siverek'lilerin kendisini arayarak sohbet etmesi ve hatta yolu Silivri'den geçen Sivereklilerin kendisini arayarak misafiri olmaları onu çok mutlu edecektir.

Tabii ki sadece Siverek'li değil yaşamından geçmiş ama diyaloğu bir şekilde kopmuş dostları, dostlarının çocuklarının da onu araması mutlu edecektir.

Sen çok yaşa Ahmet ağabey, dostların misafirlerin çok olsun...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..