Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '07

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Sindy bebek

Sindy bebek
 

Ne kadar da masumdur kız çocuklarımıza her gün yeni bir sindy bebek satın alma işlemimiz. Ne var ki bunda diye düşünülebilir. Evet ne var bir masum bebeğin bir yazıya konu olmasına... Ama bakın benim aklıma ne geldi. Paylaşmak istedim...

Çocukların yetişme süreci onların aynı zamanda geleceğe dönük hayatı anlama, kavrama ve yaşama sürecini oluşturmaktadır. Bu süreç öyle hassas dengelerce kontrol edilmektedir ki bir çocuğun ömrünün sonuna kadar unutamayacağı bütün duygusal birikimler, sevmek, özlemek, ağlamak, gülmek ve öteki algılamaları iyi ile kötü arasında o çocuğun taze zihninde yer edinerek gelecek için ortaya çıkmayı beklemektedir.

Bugün bütün oyuncakçı raflarında ve sokak ortalarında satılan sindy bebek ve benzerleri çocuklarımızın zihinlerinde daha iki-üç yaşından itibaren genç bir kız modeli oluştururken bu süreç on-onikili yaşlara kadar devam etmektedir. İşte bu süreç zaten genç kız olma yolunda konumuz olan çocuğun genç kız modelini zihninde oluşturmaktadır. Nedir bu model? Sarı saçlı, mini etekli, dekolte giyinen, her zaman bir erkek arkadaşı olan bir genç kız modellemesi.

Şimdi siz bu çocuğun Türk kültürü içinde yetiştiğini mi düşünüyorsunuz ? Belki de durum bu kadar da vahim değil diyorsunuz ama hatırlatmak gerekir ki bizim kültürümüzün temel hassasiyetlerine sığmayan her türlü kültürel ithal mal, imge ve imajlar toplumumuzun uzun vadede kemik yapısını bozacaktır. Liseli gençliğimiz bozulmadı mı hala dersiniz?

 
Toplam blog
: 32
: 3380
Kayıt tarihi
: 08.02.07
 
 

Bilgi hegemonyasında her türlü medya araçlarında onbinlerce bilgi ile günlük yaşantımızda karşılaşma..