Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
Yazılım
 

Şirketler online ödeme sistemi E-tahsilat'a yöneliyor

2014 yılındayız. Teknoloji her geçen gün daha hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Teknolojinin gelişmesi tahsilat tekniklerinin de değişimesine sebep oluyor. Hala daha kullanılmaya devam edilse de klasik tahsilat teknikleri yerini elektronik tahsilat yani e-tahsilat sistemlerine bırakıyor. Bu sayede hem yapılan ödemeler hem de toplanan tahsilatlarda bütün sorunlar ortadan kalkıyor. Bu sebeplerden dolayı artık bütün şirketler online tahsilat yapabildikleri e-tahsilat sistemlerini tercih etmeye başlıyor.

Şirketlerin ödeme sistemleri
 
Büyük şirketler artık tek tek bankalar ile, havale ile ya da tahsilatçı göndererek ödeme almak yerine kendi ödeme sayfalarını açıyor. Bütün bayilerinden, müşterilerinden ve alacaklılarından yapacakları tahsilatları kendi internet siteleri ile kredi kartları üzerinden gerçekleştiriyorlar. Bu sayede online ödeme sistemlerinin avantajlarından faydalanıyorlar. Peki online tahsilat bir diğer bilinen adı ile e-tahsilat sistemlerinin avantajları neler ? Niçin büyük şirketler bu ödeme sistemlerini tercih ediyorlar ?
 
Online ödeme sistemlerinin avantajları
 
En büyük avantaj yapılan bütün ödemelerin kontrolü sağlanabiliyor. Ödeme yapmak isteyenler, şirketin ödeme sitesine giriş yapıyor. İstenilen bilgiler ile birlikte kredi kart bilgilerini girerek saniyeler içerisinde ödemelerini tamamlıyorlar. Eğer şirket yöneticisi taksitlendirme seçeneği sunmuş ise bu avantajı da kullanabiliyorlar. Ödemeler hatalı gerçekleştirildiğinde ise site yöneticisi (şirket yetkilisi) ilgili ödemeyi iptal edebiliyor. Yapılan bütün işlemlerin raporları çıkartılabiliyor. Ayrıca e-tahsilat sistemleri muhasebe programları ile de entegre bir şekilde çalışabiliyor. Bu sayede finans departmanında yaşanmakta olan bütün hataların önüne geçiliyor.
 
E-tahsilat sistemleri nasıl kuruluyor
 
Şirketlerin bütün ödemelerini tek bir çatı altında yani kredi kartlarından online tahsilat yaparak toplamak istemesi yeterli. Şirkete özel bir site açılıyor. Ya da şirketin sitesine bir alt alanı açılarak e-tahsilat sistemlerinin entegrasyonu sağlanıyor. Şirket adına alınan sanal poslar bu sisteme kuruluyor. Ödeme sayfalarında 128bit SSL şifreleme sistemleri kullanılarak güvenlik sağlanıyor. Sunucularda firewall, ips, ids, raid5 güvenlik önlemleri alınarak site kurulumları gerçekleştiriliyor. Artık şirket istediği bayi, birey, kurum ve alacaklarından online kredi kartları ile tahsilat yapabiliyor.
 
Şirketlerin ödeme sistemleri ni kullanma sebepleri
 
Üyelikli ya da üyeliksiz kredi kartı ile tahsilat yapabiliyorlar. Tek çekim, taksitli, dövizli, tekrarlı tahsilat yaparak ödeme sorunlarının önüne geçiyorlar. Online iptal/iade, muhasebe entegrasyonu, işlem raporlarını online yönetici panelinden takip edebilme özelliklerine sahip oluyorlar.

Sonuç olarak artık büyük ve küçük ölçekli şirketlere entegre edilebilen e-tahsilat sistemleri sayesinde şirketler tahsilatta yaşadıkları bütün sorunların önüne geçerek hem ciro kayıplarını önlüyorlar hem de zaman kaybı ve aşırı iş gücünden kurtulmuş oluyor

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..