Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Sivasspor bir ilkin peşinde koşuyor

Sivasspor bir ilkin peşinde koşuyor
 

Bilmiyorum nedendir, bu sezon Sivasspor’un şampiyon olmasını istiyorum.
Hani Sivas doğumlu olduğum için değil, kaldı ki hemşehricilik gibi bir durum pek de ilgimi çekmiyor ve Sivas'la hiç bir zaman duygusal bir bağımda olmadı.
Diğer bir taraftan öyle milliyetçilik duyguları olan bir insanda değilim, hem de hiç bir koşulda milliyetçi olamıyorum.
Ama futbol hadisesinde Sivasspor'un keyfi tatmasını istiyorum.

İki sezondur şampiyonluğu zorluyor ve görünen o ki bu sezon hedefe ulaşacaklar.

Sanırım futbolla yakından ilgilenen herkesin ortak temennilerinden birisidir Sivasspor’un şampiyonluk ipini göğüslemesi. Maddi sıkıntılar, tesis yetersizlikleri ve orta kalite futbolcularıyla bu çetin mücadelede haftalardır liderlik koltuğundan inmediler. Demek ki her şey bir yana, çalışmadan, yorulmadan hiçbir sonuca ulaşılamıyor. Yerinizde sayıyorsunuz. Ne kadar para dökseniz, ne kadar harcama de yapsanız çalışmayan, çaba göstermeyen geride kalıyor.
Sivasspor bu gerçeği bir kez daha haykırdı. Belki de bir anlamda Tavşan ile Kaplumbağ arasındaki fark gibiydi Sivasspor ile diğer şampiyonluğa oynayan takımların farkı. Ve Sivaspor hiç durmadan yolunda ilerledi.
Kendisini hedefe kilitledi. Çalıştı, yoruldu ve bu işin sonunda mutlu olmayı bence hak etti.

Sivasspor’un değeri belki bir Guiza kadar değil. Veya bir Guiza bir Alex’in değerinden daha az bütün takımın toplam değeri. Demek ki hiçbir şeyi para ile ölçmemek gerekiyor. İşte bu sebeple Anadolu’da yıllardan beri figüran olan diğer takımlar bu gerçeği görmek sureti ile kendilerini yeni sezona hazırlarsa daha zevkli bir ligimiz olur. Sivasspor bu konuda bir ilki gerçekleştirirse Anadolu’da ki diğer kulüplerin önünü açar ve ufuklarını genişletir. Bu konuda şu ana kadar üzerine düşeni de fazlası ile yapmıştır Sivasspor. Söz sırası önümüzdeki sezon diğer kulüplerimizde.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..