Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '12

 
Kategori
Haber
 

Size Ay'da üs vaad ediyorum...Nasıl?

Size Ay'da üs vaad ediyorum...Nasıl?
 

Hayal etmek çok güzel bir duygu. Hayallerin gerçekleşmesi ise ayrı bir tat.

Martin Luther King Jr. bir zamanlar bir hayalim var diyordu. Bu hayal gerçek oldu, Amerika'da zenci-beyaz eşitliği sağlandı.

16 Ocak günü tüm Amerika'da "Martin Luther King, Jr. Day" kutlandı. Her yıl, "Ocak ayının 3. Pazartesi (Third Monday) kutlanıyor. Seneye 21 Ocak 2013'de kutlanacak örneğin.

Dr. Martin Luther King, Jr. 15 Ocak 1929 Atlanta, Georgia doğumluymuş. Afrikalı-Amerikalı Baptist Papaz. Amerikan Yurttaş Hakları Hareketi Önderi (Civil Rights Movement). Şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleri var. 1964 yılında Nobel Barış Ödülünü kazanmış. Ölümünden sonra 1977 yılında ABD Başkanı Jimmy Carter tarafından Başkanlık Özgürlük Ödülüne layık görülmüş ve onuruna Martin Luther King Günü kutlanmaya başlanmış. King'in "Bir Hayalim Var" konuşması ünlüdür. Bir hayal, zamanla bir çok hayalci yaratmıştır.

Şimdi Amerika'da sivil hayatta bu gün heyecanla kutlanıyor, hatta motorlu polisler kutlamaların güvenliğini sağlıyorlar herhangi bir engelleme olmasın diye.

Yani toplumlar için ayakları yere sağlam basan, haklı, gerçekleşebilir hayaller çok önemli. Amerika'ya da zaten hayallerin gerçekleştiği ülke demiyorlar boşuna. Amerika da hayallere, hayal kurmaya büyük önem veriyor.

Mesela dün çıkan haberlerde hayallerin çıtası bir kez daha yükseldi.

ABD başkanlık aday adayı Gingrich, Ay’da üs vaat etti.

Dünkü (26.01.2012) Hürriyet gazetesinde haber şöyleydi.

"ABD’de bu yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından Newt Gingrich, Florida önseçimleri öncesinde verdiği vaatlere bir yenisini ekledi. Gingrich, seçilmesi halinde 2020 yılında ABD’nin Ay’a üs inşa edeceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi eski Başkanı Gingrich, Kennedy Uzay Merkezi’ne ev sahipliği yapan Florida’da yaptığı seçim konuşmasında, seçilmesi halinde uzay sanayisinde çok büyük atılımlar yapılacağı sözünü verdi.

Uzay ve havacılık sanayisindeki gelişimin, havayolu taşımacılığında 1930’larda yaşanan büyümeye benzeyeceğini ifade eden Gingrich, aynı zamanda Mars’ın da keşfedileceğini belirtti. Gingrich, vaat ettiği atılımların özel sektöre yapılacak yatırımlarla finanse edileceğini söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19774619.asp

"

Bu vaad belki bizim için şimdilik imkansız gibi ama Amerika için gerçekleşebilir bir vaad.
Adamların dünya kadar uzay programı var, daha önce de aya ayak bastılar. Neden olmasın? Olabilir tabii.

Bizde de ancak seçim yaklaşırken hayaller konuşulur. Peki bizdeki hayaller geçmişte nasıldı?
İsterseniz bir göz atalım.

Süleyman Demirel : Kim ne veriyorsa beş lira fazlası benden, ekonomiyi 500 günde düzlüğe çıkaracağız.

Cem Uzan : Mazot 1 lira olacak, Her işsize 350 TL maaş.

Necmettin Erbakan : Taksim meydanına cami yapacağız, 5 bin tank üreteceğiz, ağır sanayi hamlesi yapacağız, her ile bir havaalanı yapacağız, Hızlı tren yapacağız.

Bülent Ecevit : Köykentler yapacağız, kırsalı geliştireceğiz. İşsizlik Maaşı çıkaracağız.

Tansu Çiller : Herkese 1 ev, 1 araba olmak üzere 2 anahtar vereceğiz, her köylüye traktör vereceğiz, her mahallede yüz trilyoner olacak.

Deniz Baykal : Üniversite giriş sınavlarını kaldıracağız, Milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıracağız, 1 milyon işsize iş vereceğiz.

Devlet Bahçeli : Apo'yu asacağız, Yoksula Hilal Kart çıkaracağız.

Recep Tayyip Erdoğan : Yerli uçak yapacağız, Türkiye'yi hızlı tren ile ağlarla öreceğiz, Havaalansız il kalmayacak, yerli tank, yerli helikopter, yerli uçak motoru yapacağız, 500 bin konut yapan TOKI'ye 500 bin konut daha ekleyeceğiz, 30 yaş üstüne imtihansız üniversite hakkı vereceğiz, 250 üniversite yapacağız, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaracağız, Kanal istanbul, 3. köprü, çanakkale'ye boğaz köprüsü yapacağız, öğrencilere ücretsiz ders kitabı vereceğiz, öğrencilere ipad vereceğiz, büyük illeri büyükşehir yapacağız, Ankara-İstanbul otoyolu yapacağız, bölünmüş yolar yapacağız, yeni anayasa yapacağız, İstanbul'a tüp geçit, şehir hastaneleri, İstanbul'a 2 yeni şehir, Ankara metrosu bitecek,

Kemal Kılıçdaroğlu : Yoksul ailelere 600 TL maaş vereceğiz, Parası olmayanlara bedelsiz askerlik, askerlik süresini 6 aya indireceğiz, YÖK kaldırılacak, kamuda taşeron işçiliği kaldıracağız, kamuda 4/B, 4/C uygulamalarını kaldıracağız, emekliler milli gelir artışından pay alacak, emeklilere intibak yasasını çıkaracağız, yüzde 10 seçim barajı kaldırılacak, seçim yasası, siyasi partiler yasası değiştirilecek, yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneleceğiz, güneydoğu'daki mayınlı arazileri topraksız köylülere vereceğiz, organik tarım yapacağız,üniversite öğrencilerinin yurt sorunlarını çözeceğiz, GAp projesini tamamlayacağız, mazottan ÖTV'yi kaldıracağız, üniversite harçlarını kaldıracağız...

Görüldüğü gibi ayağı yere sağlam basan projeler artık bizde çok tutuyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun görece yüksek oy almalarının bir nedeni de bu olsa gerek.

 

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..