Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sokaklardaki sapık ve deliler bana zarar versinler, AİHM’de milyon dolarlık tazminat davası açarım

Sokaklardaki sapık ve deliler bana zarar versinler, AİHM’de milyon dolarlık tazminat davası açarım
 

Caddede, sokakta, hayatın içinde deli ya da sapık ruhlu kimselerin devlet tarafından izlenip kontrol edilerek gözetim altına alındığı yolunda bir fikir edinemedik. Böyle kişileri etrafta görüyoruz bir yana, içimizde durumları anlaşılamayan gizli sapık ve delilerin olabileceği endişesi toplumu ciddi şekilde rahatsız ediyor.

Toplum içinde sadece akıllı insanların akıllıca yaşamaya hakları vardır. Ya şüphesiz deli-sapık dediğimiz bu kimseler de insandır ve sonuçta içimizden çıkmışlardır; akrabamız, tanıdığımız, yakınımızdır ama toplumun güvenliği de önemlidir. Ben oğlumu çok seviyorum ama bana ya da başkalarına zarar verecekse akıl hastanesinde kalsın.

Kişilerin bu durumda olan yakınlarını gizledikleri, korudukları ve devletin de konunun üzerine ciddiyetle gitmediğini üzülerek görüyoruz maalesef. Bildiğimiz akıl hastanelerindeki hastalar 20–30 yıl önce oraya konulmuş olanlar, onca geçen zamanda ülkemizde her nasılsa kimse delirmemiş!

Ara sıra medyaya yansıyan birkaç sapık haberine odaklanıyor ve Türkiye’nin delilerini bunlar sanıyoruz. Oysa içimizde binlerce on binlerce “Laz Ziya” dolaşıyor. Devlet bu kimselerin eylemine bakıyor; anasını kesip babasını asarsa “ha bu deliymiş” deyip alıp götürüyor. İnsanları izleyeceksin kardeşim!

Devlet halkını korku ve endişe içinde yaşatamaz. Vergi veriyoruz ki bu paralarla güvenliğimiz sağlansın diye. Caddelerde sokaklarda önümüze tuhaf insanlar çıkıyor. Herhalde bunlar zararsız denilerek serbest bırakılmışlar. Ama hal tavırlarıyla insanları özellikle de çocukları korkutuyorlar. Gerçi doğrudur delilerden değil akıllılardan korkmak lazım ama kimin zararsız olduğunu bilmediğimiz için endişe taşıyoruz.

Ben çocuğum böyle olsa onu zarar vermesin diye kendi ellerimle devlete teslim ederim. Biliyorum kabullenmek kolay olamaz ama akli dengesi bozuk biri artık sizin çocuğunuz değil devletin gözetiminde olması gereken bir hastadır. Onun durumunu gizleyip öyle bir şey yokmuş gibi davrandığınız zaman onun kendine ya da çevresine verebileceği zararların da sorumlusu oluyorsunuz. Birini öldürse suçlu sizsiniz; çünkü o ne yaptığını bilmez.

Şüphesiz toplumun bu kimselere davranışı hala belli bir düzeye gelemedi. Delilik bir hastalık; ama sanki utanılacak bir şey. Oysa hepimiz yakalanabiliriz; kimin garantisi var. Böyle psikolojik bozukluğu olan ya da akli dengesini yitirmiş kimseleri aşağılayan/dışlayan aşağılık kimselerin yüzüne tüküreceksin. Siz böyle aşağılarsanız adam rahatsız çocuğunu gizler tabii ki. Son söz, halk sorumsuz, devlet sorumsuz; bizi sokaklarda deliler kovalıyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..