Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Söke Bedesten'de A Takımı Gecesi

Söke Bedesten'de A Takımı Gecesi
 

Soldan sağa: Muzaffer İşlekel, Kaymakam Mehmet Demirezer ve Halil Özşarlak.


Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 92. yılı ve  23 Nisan  Egemenlik ve Çocuk Bayramı  münasebetiyle Bedesten’de A Takımı bir gece düzenledi. Geceye katılanları yazıyorum:

Kaymakam Mehmet Demirezer, yanında konuğu ve Eniştesi de vardı. Belediye Başkan yardımcılarımızdan Levent Tuna, Enver Helvacı, Eczacı yazar Halil Özşarlak, Avukat Osman Ünsal, A Takımı başkanı Muzaffer İşlekel, Tevfik Göktepe, Fahri Sevil, Hasan Erdem, Haydarakilerden Ali Akkaya, Gazeteci Ali Sarayköylü, Emekli öğretmen Halil Güven, Ali Yağdöken, A. Ziya Kabak, Haluk Kutlay, Savaş Korkmazer, Kasım Üzüm, Cevdet Üzüm, Gazeteci Necati Maldar, Aşır Tunca ve bu satırların yazarı Abdülkadir Güler vardı.   

Anılan gece Bedestenin üst Restaurantında 27 Nisan 2012 akşamı saat 20.30 sıralarında başladı. A. Takımı başkanı İşadamı Muzaffer İşlekel kısa bir konuşma yaptıktan sonra ilçemizin duayenlerinden Halil Özşarlak gecenin anlamına uygun bir konuşma yaptı. Şunları vurguladı:

“ İlçemizde değerli ve seçkin insanlar vardır. A takımı ve Gönül dostları gibi. Prensip olarak bu grubumuzda öncelikle siyaset asla konuşulmaz ve siyasetten söz edilemez. Dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlamında hareket edilir. Aramızda her türlü görüşe sahip insanlar vardır. Hiç bir kimseyi eleştirmek, aşağılamak, küçük düşürmek ilkemizin dışındadır. Sohbetlerimiz sırasında Söke’nin sorunları konuşulur ama onu, bunu eleştirmek, çekiştirmek veya eksiklerini ortaya koymak gibi durumlar ortaya çıkmaz”.

“ Söke’mizin seçkinleri sadece bu toplantıya katılanlardan ibaret değildir. Bu arkadaşlarımızdan başka, en az daha değerli başka dostlarımız da vardır. Şairler, yazarlar, gazeteciler, basın ve medya mensupları, müzisyenler, iş adamları, değerli öğretmenler gibi çeşitli alanlarda Söke’nin adını Anadolu’ya onurla taşıyan hemşerilerimiz vardır. Gönül isterdi ki bu A takımı ve Gönül Dostlarının yanında B, takımı ve C takımı da olsun.. Bu geceyi hazırlayan maddi ve manevi açıdan yardımcı olan değerli dostumuz Muzaffer İşlekel’e katılanlarından dolayı teşekkür ediyorum.

TBMM kuruluşun 92. yılı ve Kutlu Doğum haftası münasebetiyle başta Gazi M. Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını böylesine güzide bir gecede saygıyla ve rahmetle anıyorum, gecemizi onurlandıran ve onur veren başta Sayın kaymakamımız Mehmet Demirezer’e ve diğer davetli arkadaşlarıma hoş geldiniz diyorum. Kutlu doğum Haftası nedeniyle İlçe müftülüğümüz yapmış olduğu faaliyetlerini de burada tebrik etmek istiyorum. Şu anda aramızda olmayan Ekrem Karakaş, Süleyman Kara ve Mızrap Nazlı’yı da rahmetle anıyorum”  dedi.

Daha sonra İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Demirezer’de günün anlamına uygun bir konuşma yaptı, “ aranızda bulunmaktan ben de onur duyuyorum, TBMM ‘nin kuruluşunun 92. yılında bu gece de beni de davet ettiğiniz için ayrıca Sayın Muzaffer İşlekel’e de teşekkür ediyorum “ dedi. Yapılan konuşmalar arasında Muzaffer İşlekel tarafından katılımcıların tümüne bugünün anısına Türk bayrağı, birer duvar saati armağan edildi. Gece boyunca tatlı sohbetler yapıldı. Tevfik Göktepe’nin Atatürk, Adnan Menderes ve eski Söke ile ilgili konuşmaları bir hayli ilgi çekti. Daha sonra Halil Özşarlak, Fahri Sevil, Ali Akkaya, Aşır Tunca, Abdülkadir Güler ve A. Ziya Kabak Atatürk konulu şiirler okudular. Heyecanlı ve duygulu anlar yaşatıldı. Özellikle Haydaraki ailesinden Ali Akkaya’nın Necmettin Halil Onan’a ait olan “BİR YOLCUYA” adlı şiirini ezberden okuyunca bir hayli alkış aldı. Ben şahsen içtenlikle Sayın Ali Beyi kutluyorum.

Özetle söylemek gerekirse TBMM’NİN kuruluşunun 92. yılı münasebetiyle A takımlı başkanı değerli işadamlı Sayın Muzaffer İşlekel tarafından hazırlanan bu gece hepimizden tam not aldı. Böyle geceleri yemekli ve armağanlı olarak hazırlamak elbette kolay olmazsa gerek. Ama Sayın İŞLEKEL bunu gönül rahatlığı içinde yapıyor. Takdir edilmesi gereken bir özveri davranıştır. Sayın İŞLEKEL’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca Bedestendeki Restaurant çalışanlarını da verdikle kusursuz hizmetten dolayı da tebriklerimi sunuyorum. Sözümü Ali Akkaya’nın okuduğu BİR YOLCUYA şiiriyle bağlamak istiyor, bu vesileyle de ünlü şair Necmettin Halil ONAN’I ve şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.  

BİR YOLCUYA

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın,

Bu toprak bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sesiz yığın,

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun solunda,

Gördüğün bu tümsek Anadolu’nda,

İstiklal uğrunda, namus yolunda,

Can veren Mehmet’tin yattığı yerdir.

Bu tümsek koparken büyük zelzele,

Son vatan parçası geçerken ele,

Mehmet’in düşmanı boğduğu sele

Mübarek kanını kattığı yerdir.

Düşün ki, haşrolan kan, kemik, etin

Yaptığı bu tümsek amansız çetin,

Bir harbin sonunda bütün milletin,

Hürriyet zevkini kattığı yerdir!...( 1 )

Necmettin Halil ONAN ( 1908–1968 )

Şairin Çakış Taşları adlı şiir kitabından.

1-     Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı

( Gezi- İnceleme –Araştırma ) Abdülkadir Güler Kolalı Matbaası

                4.Baskı. Aydın 2008

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..