Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
Futbol
 

Süper Lig'in yeni takımları ve küme düşenler...

Süper Lig'in yeni takımları ve küme düşenler...
 

 
2013-2014 PTT 1. Lig futbol sezonunda 38 haftalık lig grubu karşılaşmaları dün tamamlandı. 
 
PTT 1. Lig, lig grubu müsabakaları sonucu Spor Toto Süper Lig'e doğrudan yükselen takımlar İstanbul Büyükşehir Belediye Spor ile Balıkesir Spor oldu. Spor Toto Süper Lige yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off karşılaşmaları ise Orduspor-Mersin İdmanyurdu ve Ankaraspor A.Ş.-Samsunspor şeklinde oldu.
 
PTT 1. Lig play-off statüsüne göre, sezonu 3. bitirenle, 6. tamamlayan, 4. bitirenle de 5. tamamlayan takımlar yarı finalde çift maç eleme usulüne göre karşı karşıya geliyorlar.
 
İlk maçlar, eşleşmede ligi alt sırada bitiren ekiplerin evinde, rövanş maçları ise üst sırada tamamlayan takımların evinde oynanacak.
 
Buna göre Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor ilk maçları kendi sahasında yapacak.  PTT 1. Lig play-off yarı final ilk maçları 9 Mayıs Cuma, rövanş müsabakaları ise  13 Mayıs Salı günü oynanacak. Turu geçecek ekipler 18 Mayıs Pazar günü  finalde karşılaşacak ve Süper Lig'e yükselecek 3. ekip de böylece belli olacak.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye daha yeni Süper Lig'den düşmüştü. Bu sezon yeniden Süper Lig'e geri geliyorlar. Balıkesir Spor ise son yıllarda epey aktifti. Sonunda Süper Lig'e çıkmayı başardılar. Balıkesir, Marmara bölgesinin çok önemli bir kenti ama  futbol takımı nedense Süper Lig'de yer almıyordu. Şimdi bu hayal gerçekleşmiş olacak. Dilerim Süper Lig'de uzun yıllar başarılı olurlar.
 
Büyükşehir Belediye Spor başarılı oluyor ama ona o kadar çok sevinemiyorum. Çünkü büyükşehir belediye takımlarının Süper Lig'de olması beni pek fazla heyecanlandırmıyor. Bunun yerine il takımlarının, hatta ilçe takımlarının olması daha güzel. Akhisar gibi takımların mesela daha çok olmasını tercih ederim. Gerçi o da bir belediye takımı ama ilçe olarak süper lig için maruz görülebilir.
 
Süper Lig'den de Kayseri Spor ile Medical Park Antalya Spor'un küme düşmesi kesinleşti.
Kayseri'nin 2 takımından biri küme düşer diyordum, bu gerçekleşti ama umarım en azından bir takım ligde kalır. Kayeri de süper ligde olması gereken illerimizden biri. Medical Park Antalya Spor ise çok şaşırttı. Geçen yıllarda başa güreşen iyi bir takımdı ama maalesef bu form grafiğini devam ettiremedi.
 
Küme düşecek 3. takım büyük ihtimalle Torku Konya Spor, Çaykur Rize Spor, Kayseri Erciyes, Gaziantep ve Elazığ'dan biri olacak gibi gözüküyor. Daha ligin bitimine 2 hafta var. Son maçlar epey çekişmeli geçecektir. Fenerbahçe şampiyonluğunu geçen hafta ilan etmişti, o bakımdan şampiyonluk değil ama kümede kalma daha bir heyecanlı olacak.
 
 
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..