Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '18

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Suriyeli Ailelerde Çocuklara Verilen Önem...

Hemen on metre ilerimizde çaprazımızdaki apartmanda giriş katta beş yıldır Suriyeli bir aile yaşıyor...  Bu aile her yıl kendisine bir üye katarak büyüyor ve şu son haliyle beş çocuk, bir baba ve iki anne o evde yaşıyor. 
 
Bu aile kaymakamın, belediyenin ve muhtarın verdiği yardımla geçiniyor, bir de bunun yanı sıra çocuklarını sağda solda dilendirerek kendilerine maddi destek sağlıyorlar… Tekerlekli sandalyemle ne zaman dışarı çıksam bu çocukları sağda solda toz toprak içinde yerlerde dilenirken görürüm. 
 
Bu evin sokağa bakan kocaman bir penceresi var, bu çocuklar sürekli pencere ile demirleri arasında dururlar ve ne zaman orada olsalar acınacak durumda olurlar. 
 
Kışın buz gibi soğuklarda, yazın alev alev yanan sıcaklarda, akşama kadar o pencerede duran bu çocuklara ise insanımız tarafından aşırı şekilde abur cubur yiyecek içecek verilir ve verilen bu abur cuburlar için çocuklar saatlerce paylaşım kavgası yapar. 
 
Bu kavgalar pencerede bittikten sonra evin içinde birbirlerini öldüresiye döverek devam eder ve bunu sadece ben görürüm. 
 
Bazıları o kadar düşüncesiz oluyor ki; o çocuklara bolca çikolata gofret bisküvi verir çekip gider ve ondan sonrasındaysa çocuklar saatlerce kavga eder. Bazıları ise yiyeceği içeceği ambalajından çıkartıp onlara sunumu öyle yapar. 
 
Ben, ailedeki yetişkinlere değil, çocuklarına acırım… O aileler savaştan kaçıyor olabilir, ama Suriye'de ki bu durumdan o yetişkinlerde sorumlu. 
 
İnsanımızın bu aileye verdiği kullanılmış eşyalarda var, sürekli olarak çekyat koltuk vitrin televizyon dolap verirler… Bazen verilen bu eşyalar o kadar çok olur ki, Suriyeli aile evdeki diğer eşyaları satmak zorunda kalır. 
 
Bu Suriyeli aileler buraya savaştan kaçarak geliyorlar, ama buraya geldiklerinden beri her yıl çocuk yapıyorlar ve gelip metropolde yaşıyorlar… Anlayamıyorum, savaştan kaçtınız neden bu kadar çocuk yapıyorsunuz, birde büyük şehirlerde bizler zor geçinirken sizler neden buralara geliyorsunuz. 
 
Ama burada suçlu onlar değiller, sen evine gelen bir misafire “buyur geç istediğin yere otur” demezsin… Eve misafir geldiğinde, onu en iyi şekilde ağırlamak için hazırladığın yere “buyur” edersin. 
 
 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..