Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tarihi ters çeviren yazılar/İyilik ve doğruluk yaşamı sıkıcı hale getiriyor

Tarihi ters çeviren yazılar/İyilik ve doğruluk yaşamı sıkıcı hale getiriyor
 

  —Sizler hayatı bilmiyorsunuz; öğrenmek istiyorsanız Kerim Korkut’u okuyacaksınız. Yazılarımızla tanışmamış insanlara gerçekten üzülüyorum—Not: Bu söz bir uyarıdır: asla büyüklenme, benliklenme amacıyla söylenmemiştir.

İyilik olmasın demiyoruz, doğruluk olmasın demiyoruz; iyilik ve doğruluk hayata hâkim olmasın diyoruz. Çünkü eğer böyle olursa ayaklarımızda ayakkabılarımız oluyor ama topuğunda lambası yanmıyor.

İyilik ve doğruluk tutkuyu kabul ediyor mu? Hayır, bin kere hayır. Tutkulu insana isim bile takmış: “Şehvet kurbanı Şevket!” İhtiras kurbanları diyor, nefsinize hâkim olun diyor; bize hayatı zehir ediyor.

Arzu tehlikeli, estetik ayıp, güzel zararlı, zevk alçaltır, keyif eşekte olur… Söyleyin hayat dediğiniz şeyden geriye ne kaldı?

“Bunlar iyilik ve doğruluğun içinde var, iyilik ve doğruluk bunları reddetmiyor; sadece daha mantıklı davranmamızı istiyor” diyorsanız hayatını iyilik ve doğruluk üzerine kuran insanlara bakınız. Onlar mutlu olabilirler ama mutluluklarının içinde saydığımız argümanlar yoktur. Mutluluk manyak bir anlayıştır. Mutluluk denilen arı cennet bahçeleri dururken deve dikeninden bal yapmaya çalışır.

Aslında bildiğimiz haliyle, yani bugünkü şekliyle iyilik ve doğruluğun sorgulanması gerek. Bizlere mutluluk ve zevk veren güzel olarak bildiğimiz her şeye kulp takan, yasaklayan, sınırlayan ve faillerini hatalı, yanlış hatta suçlu ilan eden,  manifesto ve fetvalarla insanlar üzerinde ağır baskı oluşturan günümüz iyilik ve doğruluk rejimlerini ben Kerim Korkut olarak reddediyorum.

İddialarımın ispatı ortadadır. İyilik ve doğruluk Tanrısı ve onun sadık kulları örneğin Türkiye’de insanların üçte birini yaptıklarıyla beraber çöpe atıyorlar. Sanatçı kötüdür, şarkıcı kötüdür, dansöz kötüdür, artist kötüdür, pavyon kötüdür, bar kötüdür, internet kafe kötüdür, umum ev kötüdür, deniz plaj kötüdür, futbol kötüdür, at yarışı kötüdür,kahve kötüdür,dondurma kötüdür, kurt çakal köpek kötüdür,gezmek eğlenmek kötüdür konuşmak kötüdür,para harcamak kötüdür,…………. daha onlarca… Peki bir de iyilik ve doğruluk Tanrısının iyilik olarak kabul ettiği şeylere bakalım. Okul iyidir, cami iyidir, piknik iyidir, ibadet iyidir,park iyidir, çocuk aile iyidir, bulgur pilavı iyidir, öğretmen iyidir, müdür vali kaymakam iyidir, güreş iyidir, koyun inek tavuk iyidir, çalışmak iyidir, susmak iyidir, tutumluluk iyidir,………..…

Aptal değiliz ya. Madem kötü, kaldırıp atalım hayatımızdan o zaman. Atsana laaannn! Serseri manyak! Kötü diyorsan niye katlanıyorsun! Vallahi billahi destekleyeceğim seni! Bu ülkede kötü olarak bilinen ne varsa kaldıralım! Yasaklayalım! Yemedi değil mi! Kötü dediklerini attığımız zaman cascavlak kalırsın ortada! Hayat diye bir şey olmaz. Peki, insanlarımızın bir kısmı niye böyle davranıyorlar! Kötülere maske lazım; o nedenle!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..