Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Tecavüzleri önlemek için neler yapılabilir?

Tecavüzleri önlemek için neler yapılabilir?
 

görsel internetten alıntıdır


Tecavüz, her yerde tecavüz, tecavüzün olmadığı mekan kalmadı. Tecavüz edilenler sadece kız çocukları değil aynı zamanda erkek çocukları da değil, koca koca adamlar birkaç kişi tarafından kaçırılıp tecavüz ediliyor.

Tecavüzcü ne insan tanıyor,  ne Allah, ne ahlak, ne din, ne de kural. Hiçbir şeyi tanımıyor anlık kudurmuşluğundan başka. Hele o küçücük çocuklara kıyan sapık zihniyet sadece cahillerden çıkmıyor, okumuş aydınlardan da çıkıyor.

Kamu kurumlarında, yatılı okullarda, normal okullarda, dini kurumlarda, vakıflarda, kimsesizlerin bulunduğu yatılı yerlerde, hastanelerde aldı başını gidiyor. Bizzat çocukların emanet edildiği hocalar tarafından küçücük çocuklar tecavüze uğruyor. Yurt dışında da dini görevli olan rahipler kiliselerde, okullarda öğretmenler bu işi yapıyor.

Demek ki sapık zihniyete engel olmak mümkün değil, tecavüz eden sapık zihniyet de erkeklerden oluştuğuna göre ne gibi önlemler alınabilir?

Çocukların yaşadığı tüm yatılı okullarda, Çocuk Esirgeme Kurumlarında, çocuklara yatılı dini eğitim verilen vakıflarda, yatılı kurslarda hiçbir erkek eleman çalıştırılmasın. Kapılardaki güvenlik görevlileri dahi silahlı kadın güvenlik görevlisi olsun.  Ayrıca çocuklara kendilerini korumaları için müfredat programlarına ilave dersler yapılsın ve çocuklara kendini nasıl korumaları gerektiği uygulamalı olarak öğretilsin. Ebeveynlerinde mutlaka bu konuda çocuklarına nasıl eğitim verilmesi konusunda bilgilendirilmesi lazım. Bu konularda ücretsiz, kısa zamanlı özel kurslar açılabilir özellikle kırsal kesimde bu konuda özel görevliler oluşturulup okullarda, camilerde bayan görevliler tarafından dersler verilebilir. Basit gibi görünen bu durumlar çok büyük olayları önlemede yardımcı olabilir.

Kimse bana yobaz, bağnaz demesin, ne yobazım ne de bağnazım, başka çaresi yok bu işin. Çaresizce oturup, seyretmektense herkes bir fikir üretsin ve uygulansın. Tecavüzcünün yaptığı yanına kar kalmasın. Ayrıca idam cezası getirilsin ki biraz olsun kanunlarla tecavüzlerin caydırıcılığı olsun. Gerçi bu sefer sapıklar hayvanlara musallat olabilirler, hayvanlara tecavüz edenler için de cezalar konulsun.

Hastanelerde ya da okullarda nasıl olacak diyeceksiniz? Hastanelerde her erkek görevlinin yanına mutlaka bayan gözetmenler verilmeli ayrıca mağdur olanlar için özel şikayet birimleri oluşturulmalı, kamera sistemleri bu tür yerlerde her an çalıştırılmalı diye düşünüyorum.

Tecavüzcülere umarım bir an önce çözüm bulunur. Devletin bu işe bir an önce el atması gerektiğine inanıyorum.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..