Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Terk edilen bir kadın nasıl davranır?

Terk edilen bir kadın nasıl davranır?
 

Terk edilen bir kadın, en çok da çikolataya dadanır!


Habertürk'teki favori yazarlarımdan Esin Övet'in söylediğine göre, terk edilen bir kadın:

 Kendisini terk eden adamdan intikamını alamazsa, çevresinde dolaşırmış. Hatta öyle ki, onun çalıştığı yerlerde iş bulur, gittiği kulüplere gider, tam karşısında: " Çok mutluyum, harikayım, bak neler kaçırdın? " edasında eğlenirmiş.

Bu davranışlar, ancak adamın da gönlü hala kadındaysa, iş yapar. Aksi takdirde kadın, kendi kendine gelin güvey olduğuyla kalır! Avucunu yalamaya devam eder malesef!...

Ayrıldığı halde aklı hala geride kalanda olan, yalnızca kendini yer, bitirir. En çok da kendi enerjisini al aşağı eder. Durup durup kendine kızar, öfkelenir sadece. Arada bir de, kendi aklıyla ruhunu da tekmeler.

Peki kadın mı daha çok ve tutkuyla sever; yoksa adam mı? Bana sorarsanız, elbette kadın... Doğuştan getirdiği duygusallığı yüzünden, kadınlar, biz adamlardan daha çok ve daha tutkulu, daha arzulu sever.

Öte yandan, kadınların aklı, duygusu, biz erkeklerden daha karışık, daha entirikalı, hatta ayıp olmazsa, içimde kalmasın, söyleyeyim, daha hileli, daha hurdalı olduğundan!, kadın, kendisine göre daha saf bulduğu adamı yeniden kazanabilmek için, bir süre daha mücadeleye devam eder. Taaa ki, " Bu adamdan artık bana yar olmaz! " duygusuna kapılıncaya kadar.

Ve aslında, azmeden, inat eden bir kadın, eğer gerçekten geri dönmesini çok istiyorsa, sevdiği adamı geri döndürmeyi muhakkak başarır.

Hani, bitip de yeniden başlayan duygusal ilişkiler üzerine bilimsel bir çalışma yapılsa, eminim ki, duygusal geri dönüşlerin baş mimarının, en büyük duygusal tetikçisinin kadınlar olduğu, çok net bir biçimde ortaya çıkar.

Tüm bu düşüncelerime karşın, ister erkek olsun, ister kadın terk edilen, yaşanan gerçek bir duygusal kopuşsa, bırakın, dileyen dilediği yöne gitsin. Çünkü yaşamın her dalında da olduğu gibi, duygusal ilişkilerde de, tek taraflı zorlamalar hiçbir işe yaramaz. Fazladan gösterilen ilgi, bir süre daha terk edenin hoşuna gidip, egosunu okşasa ve kı.ını kaldırsa da; gideni gideceği yoldan alıkoymamak gerekir.

Bir kadının yeni bir sevgili bulma ihtimali, duygusal açıdan da, matematiksel olarak da biz erkeklere göre çok daha yüksek olduğuna göre, bence akıllı bir kadın, gideni gömleğinden, kravatından, yakasından, paçasından çekiştirip, geri getirmeye çalışacağına; yeni ve yıpranmamış ilişkilere yelken açmalı... Çünkü bunu yapabilecek duygusal güç, kadınlarda fazlasıyla var.

Çünkü bence en akıllı, en güçlü kadın, duygularına en iyi hakim olan, kalbine en iyi söz geçirebilendir.

İster kadın ol, ister erkek, ne kadar iradeli davranırsan, o kadar huzur bulacaksın şu hayatta. Benden söylemesi... İşte sana Gülen Adam Garantisi!...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..