Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '08

 
Kategori
Spor
 

Teşekkürler Türkiye!

Teşekkürler Türkiye!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda dünya devi Almanya'ya 3-2 yenildi. İyi oynayan bizdik. Bu maçı biz kazanmalıydık. Final bizim hakkımızdı. Ama yenildik. Dünya devi Almanya, Türkiye karşısında oldukça zorlandı. Milli Takım'ımız müthiş bir futbol oynadı. Mükemmel futbol oynayan Türkiye karşısında galip gelmeyi zor da olsa başaran Almanya bir mucizeyi gerçekleştirdi. Adı yarı finale kadar mucizelerle anılan Türkiye'nin bu maçı kaybetmesi bir mucizeydi. Mucizeyi başaran bu kez Almanya oldu.

Maça çok iyi başladık. Kontrollü oynadık. Direkten dönen toplarımız oldu. Alman kaleci Lehmann'ın zorlukla kurtardığı toplar oldu. Hatta gol de attık. Uğur Boral'ın attığı golle bu turnuvada ilk kez öne geçtik. Bu gole sevincimiz sadece dört dakika sürdü. 22. dakikada attığımız golden dört dakika sonra -26. dakikada- Sweinsteiger topu ağlarımıza göndererek skoru eşitledi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda da kontrollü oyunumuza devam ettik. Oyun genellikle Almanya yarı sahasında oynandı. 79. dakikada Rüştü'nün topa hatalı çıkışı nedeniyle Klose topu ağlarımıza gönderdi. 2-1 öne geçen Almanya rahat değildi çünkü top bizdeydi. Gözle görülür şekilde baskılı oynayan bizdik. Umudumuz vardı. Çünkü daha önce de başarmıştık. 2-1 geride olmamıza rağmen hepimiz "Biz bu maçı kazanabiliriz." diyorduk. 86. dakikada golcü Semih yine sahneye çıktı ve topu Almanya ağlarına gönderdi. Tüm Türkiye sevince boğuldu. Yine geriden gelerek galip gelebilirdik.

Semih'in golüyle skorun 2-2 olmasının ardından Almanya'da büyük bir tedirginlik oluştu. Emin olun, Almanlar yedikleri bu gole sanki yenilmişler ve elenmişler gibi üzülmüşlerdir. Çünkü bu dakikalar onların en korktuğu dakikalardı. Çünkü Türkiye yarı finale gelinceye kadar attığı 6 golden 3'ünü son beş dakika içinde atmıştı. Bu korku Almanların yüreklerini ağızlarına getirdi.

Ama Almanya'nın korktuğu başına gelmedi. Bu kez son dakikada kazanan taraf Almanya olmuştu. 90. dakikada Alman futbolcu Lahm savunmanın arkasına sarkarak topu ağlarımıza gönderdi. 3-2 öne geçen Almanya finalde gibiydi. Ama hiçbirimiz umudumuzu yitirmemiştik. Son düdük çalmadan kazananın belli olmayacağını biz biliyorduk ve bunu turnuva boyunca tüm Avrupa'ya ve tüm dünyaya öğretmiştik.

Ama bu kez olmadı, başaramadık. Yenildik. EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan yarı finalde elendik. Ama kısıtlı kadroya rağmen, İsviçreli hakem faktörüne rağmen çok iyi futbol oynadık.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Milli Takımımız'ın başına, bir takımın başına gelebilecek bütün olumsuzluklar geldiği halde Avrupa'nın en iyi dört takımından biriyiz. Bu başarı küçümsenecek bir başarı değildir. Tüm Türkiye ve bütün Türkler futboldaki bu başarımızla övünmelidir. Avrupa'ya kendimizi hatırlatmayı başardık. Turnuvanın en çok konuşulan takımı Türkiye olmuştur. Şampiyonaya renk katarak gönülleri fethettik.

Bize bu sevinçleri yaşatan, bizi gururlandıran, yenilirken bile kendini ezdirmeyen ve sahadan her zaman başı dik şekilde ayrılan futbolcuları ve Fatih Terim'i takdir ve tebrik ediyoruz. Milli Takımımız'ın bu günlere gelmesinde ve bu başarılara imza atmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.

Teşekkürler Türkiye.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..