Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '15

 
Kategori
Siyaset
 

Tırmala Metiner tırmala

Tırmala Metiner tırmala
 

Neylersiniz ki bende az fesat bir adam değilim. Vekil adaylıklarının açıklanacağı günü iple çekiyordum ve “Kim nerede kaçıncı sıradan aday olacak” merakı sarmıştı zihnimi ama en çok da Mehmet Metiner’in adaylığı hususu merak hadisesinin tepesinde zirveye kurulmuştu. Metiner ismini gördüğüm yer beni öyle bir gülme krizine soktu ki harbiden “Uzun da az değilmiş hani” dedim kendi kendime.

Bilmeyenlere hatırlatayım, muhterem zamanın birisinde Kürt Sorunu hadisesi üzerine akıldaneleri sıralamakta ve Erdoğan’ın bu işin üstesinden gelebilecek kalibrede olmadığını beyan etmekteydi. Aynı zamanda Metiner beyefendi Erdoğan’ın kültürsüzlüğünden, entelektüel birikimsizliğinden falanda bahsetmiş, bu işler Erdoğan’ın boyunu aşar demişti. Bizim memleket tabi ki ilginç bir memleket olduğundan kim olduğu bilinmez! bir zat Metiner’in kelamlarını kaydetmiş ve bunu 2011 seçimleri sonrasında sosyal medyaya servis etmişti.

Ses kayıtlarının ortalığa dökülmesi sonrasında Metiner vaziyeti herkeslerin yaptığı gibi inkâr etmiş, dublaj, montaj falan demişti ama en sonunda “Sayın Erdoğan beni affeyle” diye feryadı figan ederek, kelamlarının cahilliye döneminin bir ürünü olmasından demler vurmuştu. El etek öpmeler, AKP’nin demir leblebisi faaliyetleri, Emine Erdoğan aracılığıyla pişmanlıklarını iletme çabaları ve “Hanfendilerinin bir emri var mı?” mealinden yaklaşımları… Dört senedir Metiner beyefendinin durumu kurtarma çabalarına tanıklık ettik. Az kalsın meclisin ortasında Sırrı’dan dayak da yiyecekti. Vaziyeti kurtarmak, Erdoğan’ın gözüne girebilmek adına mecliste çevirmediği dümen kalmadı. Her olayın içerisinde Metiner’i görmek kaçınılmaz bir hale dönüşmüştü. Mehmet Metiner, 7 Nisan 2015 tarihinde gördük ki İstanbul 3. Bölge 12. Sıra adayı olarak sahnedeki yerini aldı almasına ama bence aday gösterilmeseydi daha iyi olurdu. Kendileri daha öncesinden Adıyaman vekiliydi, şimdi İstanbul gibi bir metropolde seçim çalışması yapacak. Sıralamadaki yeri sınır çizgisinde… Kazanabilir mi? Kazanabilir de kazanamayabilir de. Para harcayıp, aktif çalışma yürütse bir dert, yürütmese başka bir dert. Ne bela amaJ)))))) Aday gösterilmemiş olsa adamın içine bu kadar oturmazdı. Bir de işin ucunda gidecek olan para var ki hepsinden beter.

Valla Uzun adamda az değilmiş hani. Adamcağız seçilirse, kendisine koşulsuz biat etmeye devam etmekte sorun olmayacaktır, seçilemese onca benzer türlerinden bir tanesi eksik kalacak… Batı yakasında kaybedilmiş bir şey yok.

Sonuç olarak buraya son noktayı koyarken, “Tırmala Metiner tırmala” diyelim.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..