Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '15

 
Kategori
Siyaset
 

Kadın erkek eşit değil diyenlere 12 Eylül Anayasası bile fazla

Kadın erkek eşit değil diyenlere 12 Eylül Anayasası bile fazla
 

 
Cumhurbaşkanı, başbakan sürekli Türkiye’de yeni bir Anayasanın gerekliliğinden bahsediyor. Bu arada başbakan bir konuşmasında düzenin bozukluğunu ifade eden bir cümle kullandı. Kimsenin dikkatini çekmeyen bu ayrıntı hatırımda kaldığı kadarıyla bugüne kadar bir Türk yöneticinin ilk ve tek düzeni eleştirisidir. Evet, özellikle cumhurbaşkanı ve AKP kurmayları ülkede yeni bir Anayasa’nın gerekliliğinden bahsediyor.
 
Yeni bir Anayasada malum yeni şeyler olması lazım. Tamam, başkanlık sistemini anladık. Bir defa adı üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, yani bütün vatandaşları kapsayacak. 550 vekilli AKP seçim listesinde Alevi aday yok. Bir de kalkmış Türkiye’yi kucaklayan Anayasa yapmaktan bahsediyorsun; kim inanır/güvenir sana. Sonra 81 ilin 81’ine de Sünni vali tayin etmişsin. Sen iktidar partisisin, yeni bir Anayasa için 400 vekil istiyorsun, yaptıklarına bak.
 
Yeni Türkiye marşı dinliyoruz. Kimden? Mehter takımından. Sanki Estergon kalesini fethe gidiyoruz. Osmanlı bizim atamız, reddetmiyoruz; desen/motif olabilir, nostaljik bağımız elbette olacak; ama sanki vizyonunuzun temeli gibi duruyor. Sarıklı, mızraklı insanları görünce hayalinizdeki Türkiye konusunda endişeye kapılıyoruz.
 
Yani gerçekten merak ediyorum, yapacağınız Anayasa’ya yeni olarak neyi koyacaksınız. Bizzat cumhurbaşkanı “kadın erkek eşit değil” diyor. Bir milletvekili adayınız (Uğur Işılak) “kadının fıtratında köle olmak var” diyor. Yine birisi “6 yaşında kız evlenebilir” diyor. Siz kadını ikinci sınıf olarak görüyorsunuz. Bu durumda kadınların güvencesi olamazsınız ki. Sizin düşündüğünüz Anayasa’da kadın hiç yok; benim tespitim bu. Alevi toplumu zaten yok, söylemiştim.
 
Çözüm süreciyle İmralı ile anlaştınız. Hatta eğer seçimi kazanırsanız bu nedenle olacak. Adamlar silah bıraktı. Kandil liderlerinden Cemil Bayık’ın son konuşması sanki Kerim Korkut’un “Şivan Perver Ağıtları” başlıklı yazısından alınma, açın bakın. Onun bugün dediklerini biz yıllarca önce yazdık. PKK hata idi. Boşuna savaşıldı. 50 bin kişi boşuna öldü. 400 milyar dolar para boşuna gitti. Başladığımız yere (1984 yılına geldik) Bu arada PKK hata idi diyoruz ama en az PKK kadar suçlu, bütün bunların meydana gelmesine sebep olan “derin Türk faşizmi” ni de unutmayalım.
 
İmralı Kürt varlığının yeni Anayasa’da yer almasını diretecek. Bence haklı da. Kürdistan’dan vazgeçtik diyor. Savaş istemiyoruz diyor. Ah biz bunu yıllardır haykırdık. Kürt faşistler ve Türk faşistler bizi dinlemedi. Şimdi görünen o ki çözüm sürecine rağmen yeni Anayasada Kürt kimliği yer almayacak. Anayasanın ilk üç maddesi kalkmazmış, sanki Allah kanunu.
 
Halkın bir kısmına pornocu diyorsunuz. Bir kısmı paralel yapı. Geziciler de herhalde yeni Anayasada olmayacak. E kardeşim bunların hiçbiri olmayacaksa siz niye Anayasa yapıyorsunuz. Beğenmediğiniz 12 Eylül Anayasasında eksik de olsa yine de bazı şeyler var. İlla da değişiklik olsun diyorsanız İran Anayasasını ödünç alalım!
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..