Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Tokat usulü Keşkek

Tokat usulü Keşkek
 

Tokat usulü keşkek (alıntı)


Keşkek yörelere göre değişik yapılıyor. Eşimin yedek subaylığı döneminde Tokat’ta bulunduk. Orada öğrendiğim keşkek tarifini veriyorum.

YAPILIŞI:

Akşamdan 1 kâse nohut, 1 kâse yarma ılık suda bekletilir. Sabah düdüklüde pişirilir. (Çok pişmiş olmasın.) Pişirilen nohut ve yarmalar, suyu ile birlikte muhafaza edilir..Yine  kemikli etler veya büyük doğranmış parça etler tuz koymadan düdüklü tencerede pişirilir (pişmeye yakın  çok az tuz konur).Ben et yerine  tavuk koyuyorum. Piştikten sonra suyu süzülüp etleri kemiklerden ayrılır. Yemek tenceresine 1 baş büyük soğan, 3 diş sarımsak küçük, küçük doğranır, 2 kaşık tereyağı veya 3 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık biber, 1 kaşık domates salçası ile birlikte çevrilir. Tokat’ta çemen de konuluyor. Üzerine düdüklüde pişirilen nohutlu yarma karışımı dökülür. İsteye bağlı tuz, karabiber ve et suyu konularak suyunu çekene kadar pişirilir. Servis tabağına alınır. Üzerine 1 kaşık tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber karışımı gezdirilir. Ortasına pişirilen etler konularak servise sunulur. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..